Újra itt a nagy sikerű Modern gyárak éjszakája

2019. október 20. 20:25

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium ITM) harmadik alkalommal rendezi meg a Modern gyárak éjszakáját 2019. november 15-én, a programra már lehet jelentkezni – hívta fel a figyelmet a szaktárca pénteken.

2019. október 20. 20:25
null

A tájékoztatás szerint az idén 72 helyszínen lehet megnézni a legkorszerűbb hazai gyárak és nemzetközileg versenyképes ipari üzemek működését országszerte.

A rendezvény programsorozat célja a lakosság és a vállalkozások figyelmének felkeltése a piacvezető ipari technológiák iránt.

György László gazdaságstratégiáért és -szabályozásért felelős államtitkár a közleményben hangsúlyozta, a Modern gyárak éjszakája programsorozat alkalmat teremt arra, hogy mindenki személyesen győződjön meg róla, Magyarország technológiaalapú gazdaságra vált. Az automatizálásban és digitalizációban éllovas üzemek megnyitása lehetővé teszi, hogy a vállalatok majdani beszállítóikkal találkozzanak, a már vállalkozók tanuljanak, a fiatalok pedig kedvet kapjanak akár az innovációhoz, akár a 21. századi körülményeket látva az ipari munkavállaláshoz.

Az idén a tavalyinál kétszer több, összesen 72 helyszínen várják a szervezők az érdeklődőket az ország 19 megyéjében és Budapesten. A látogatható gyárak között tizenkét szektor képviseletében megtalálhatóak magyar vállalatok, mint a Szerencsi Bonbon Kft., a Tungsram vagy a Hirschler Glas. Idén is kitárja kapuit több jól ismert nagyvállalat, köztük a Bosch, a GE, a Knorr-Bremse és a Siemens – írja a szaktárca közleményében.

Kiemelték, a programhoz csatlakozó vállalatok új kínálattal és számos érdekességgel készülnek. A látogatók a különböző helyszíneken kipróbálhatják a 3D nyomtatást, betekinthetnek a Boeing és az Airbus repülőgépek karbantartó üzemébe, kutató- és kísérleti laborokba, vagy megtudhatják, hogyan készül egy Lego kocka. A programok között szerepel a csokoládékészítés és ropigyártás, kiderül, hogy miből is készül a cumi, és hogyan kerül a dobozba az állateledel.

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, további információk és jelentkezés a www.moderngyarakejszakaja.hu oldalon.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
3M..
2019. október 21. 07:31
Egy extraprofitért működő idetelepült multi, valóban nagy sikerű, a magyarok kárára. Jól tejelnek, lásd Borkai, Audi. Jól megélnek belőlük a politikusok és rövid úton visszakerül az EU-ba is, az ide kiutalt eu-s pénz is. Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik