A kanadai jegybank digitális pénzzel kísérletezik, hogy minden tranzakciót lásson

2019. október 20. 21:31
Azt kutatja a kanadai jegybank, hogy elindítsa-e a saját, új, digitális valutáját.

A kanadai jegybank megvizsgálja a saját digitális valuta bevezetésével kapcsolatos lehetőségeket és kihívásokat. A központi bank úgy véli, hogy egy központi banki digitális valuta (a CBDC) lehet a válasz arra a közvetlen veszélyre, amelyet a kriptovaluták jelentenek.

„Central Bank Money: The Next Generation” című dokumentumot a bank jelenlegi elnökének, Stephen Poloznak készítették a 2018. szeptemberi igazgatósági ülésre és egy kétéves kutatási projekt részeként mutatták be, amely arról szól, hogy el kell-e indítania a kanadai jegybanknak a saját új valutáját.

Október 17-én a bank egy belső forrása megerősítette a Cointelegraph lapnak, hogy a témát valóban vizsgálták, azt az ülésen bemutatták.

A kanadai központi bank számára a saját digitális valuta bevezetésének egyik előnye az lenne, hogy több információt gyűjtene a kanadaiakról, mint amennyi jelenleg lehetséges, vagy amikor az emberek készpénzt használnak. A dokumentumban az olvasható, hogy ezeket a személyes fizetési adatokat megoszthatnák a rendőrséggel vagy az adóhatósággal.

Josianne Ménard, a központi bank szóvivője azt mondta, hogy a bank még nem hozott döntést arról, hogy elindítja-e saját digitális pénzét.


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés