Senki nem fehéríti úgy a gazdaságát, mint a magyarok

2019. október 16. 01:39

Fokozatosan fehéredik a magyar gazdaság az elmúlt évek intézkedéseinek köszönhetően, értékelte az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke kedden az M1 aktuális csatornán.

2019. október 16. 01:39
null

Domokos László hozzátette: az adóegyszerűsítő és az adókulcs csökkentő intézkedések kiszámítható gazdasági környezetet és megfelelő viszonyokat teremtettek, ezáltal javítva az adófizetési hajlandóságot.

Elmondta: a magyarországi feketegazdaság visszaesése többek között azzal is magyarázható, hogy megváltozott a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ellenőrzésének módszertana, és az informatikai fejlesztések hatására az önadózás helyett az embereknek csak jóvá kellett hagyniuk a számukra előre megállapított személyi jövedelemadót. A gazdaság fehéredéséhez hozzájárult a nemzeti jövedelem bővülése is, fűzte hozzá, megjegyezve, hogy a 2017-ben előrejelzettekhez képest 2018-ban 6 százalékkal bővültek a bevételek.

Domokos László a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában kedden arra is kitért, hogy

Magyarországon 2011-2012-ben még 22 százalék volt a kivetett, de be nem szedett áfa, ez a szám a jelenlegi becslések szerint 10 százalék alá csökkent.

Ilyen gyorsan, ilyen nagy arányú változást egyetlen uniós tagállamban sem ment még végbe a gazdaság fehéredése szempontjából, hangsúlyozta Domokos László.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Czápa
2019. december 02. 19:27
Reggel fél nyolckor? Mekkora lesz ebédkor?
3M..
2019. december 02. 19:26
Ezért érzi ma már minden magyar úgy hogy egy rendőrállamban él. Ahol az egyetlen legfőbb feladatuk, a hatalom számára való pénzbehajtás. „Az istápolásra szorulókat is sanyargatják. Félnek segélyért esdekelni. A szegényt leköpesztik, a gazdagot zsarolják.” Normális élete csak azoknak lehet, akik kertet művelnek, megtermelik a betevőt, valamelyest önfenntartók. Ők könnyen átvészelik a nehéz és kegyetlen időket, terményeikkel kereskedve később is minden szükségest be tudnak szerezni maguknak. Aki tartós élelmet, gabonát halmoz fel, megmenti a maga családját. Szebb Jövőt!
harcimarci
2019. október 21. 19:19
az adóbevétel sokkal magasabb mint 2010 ben. Akkor az volt a magyar ballib közgazdasági mantra a magyar gazdaságról, hogy a kormány becsülettel küzd, de a "magyarok lopnak" ,elcsalják az adót. Ez volt a magyar gazdaság "ördögi köre", a magyarok nem fizetik az adót ezért a szegény kormány kénytelen adót emelni, erre még kevesebb adó folyik be és ez ellen nem lehet tenni , ez magyar mentalitás. És ezt hangoztatták külföldön, az itteni magyar-német gazdasági tanácsban még 2006 ban is. 2010 óta meg, mint kiderült, ha ésszerűek és nem változnak havonta az adójogszabályok, a magyarok mégsem csalók.
Akitlosz
2019. október 21. 18:05
"Én nem kívánom vissza azt az állapotot, amikor egy munkám 100 forintjából 51,5 ment az államnak..." Annál több megy. A helyi adókat, a fogyasztási adókat beleszámoltad?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik