Dán kutatás: A sokszínűség károsítja a társadalom szövetét

2019. október 11. 14:07

Dán akadémikusok szaklektorált kutatása arra jutott, hogy az etnikai sokféleség káros hatású, mert csökkenti a bizalom mértékét a társadalomban.

2019. október 11. 14:07
null

Az elemzést Peter Thisted Dinesen és Merlin Schaeffer a Koppenhágai Egyetemről és Kim Mannemar Sønderskov az Aarhusi Egyetemről végezte.

Annak megválaszolására, hogy a „folytatódó bevándorlás és az ennek megfelelően növekvő etnikai sokféleség” pozitív hatással volt-e a dán közösség kohéziójára, a tanulmány nemleges eredményt talált.

A kutatók 87 különböző korábbi tanulmány adatait is megvizsgálták, arra jutva, hogy az etnikai sokféleség társadalmi bizalmatlansághoz vezet.

Ez azt jelenti, hogy ha a tömeges migráció bizonyos érdekcsoportoknak gazdaságilag vagy politikailag hasznos is lehet, a társadalmi bizalmat és kohéziót csökkenti. Joseph Watson, a Summit News publicistája szerint a sokszínűség mára olyan tartalmatlan, értéknek tűnő hittétel lett, amit csak a „fajgyűlölők” tagadnának, ezért nem merjük megkérdőjelezni azt, vagy elgondolkodni valós értelmén.

(Fotó: MTI/Mohai Balázs)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gabor7th
2019. december 13. 15:19
Akkor a ballibek kijelentik, hogy a bizalom hiány a fehér ember miatt van és a megoldás a mégtöbb nem fehér ember behozatala.
luzitanxaver
2019. december 10. 12:43
"Ez azt jelenti, hogy ha a tömeges migráció bizonyos érdekcsoportoknak gazdaságilag vagy politikailag hasznos is lehet, a társadalmi bizalmat és kohéziót csökkenti." Erről akár megkérdezhették volna Boss Tweed-et is. (Akik az kérdezik maguktól, ki az a Boss Tweed - az a beszélő, aki sem Daniel Day Lewis, sem Leonardo di Caprio itt: https://www.youtube.com/watch?v=ns-qtoxnAS8) Bővebben pedig: https://en.wikipedia.org/wiki/William_M._Tweed (gondolom most mindenki nagyon meglepődött, hogy ő is a Demokrata Párt színeiben folytatta üzelmeit)
luzitanxaver
2019. december 10. 12:43
Peter Thisted Dinesen, Merlin Schaeffer és Kim Mannemar Sønderskov meglehetősen bátor emberek. Mert hogy az akadémiai karrierjükkel játszanak, az egyértelmű. Persze volt ez még így se - Giordano Bruno tudna erről mesélni.
luzitanxaver
2019. december 10. 12:43
...főleg olyan időkben, amikor evidenciák tagadására rendezkedik be a "tudomány".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik