Dán kutatás: A sokszínűség károsítja a társadalom szövetét

2019. október 11. 14:07
Dán akadémikusok szaklektorált kutatása arra jutott, hogy az etnikai sokféleség káros hatású, mert csökkenti a bizalom mértékét a társadalomban.

Az elemzést Peter Thisted Dinesen és Merlin Schaeffer a Koppenhágai Egyetemről és Kim Mannemar Sønderskov az Aarhusi Egyetemről végezte.

Annak megválaszolására, hogy a „folytatódó bevándorlás és az ennek megfelelően növekvő etnikai sokféleség” pozitív hatással volt-e a dán közösség kohéziójára, a tanulmány nemleges eredményt talált.

A kutatók 87 különböző korábbi tanulmány adatait is megvizsgálták, arra jutva, hogy az etnikai sokféleség társadalmi bizalmatlansághoz vezet.

Ez azt jelenti, hogy ha a tömeges migráció bizonyos érdekcsoportoknak gazdaságilag vagy politikailag hasznos is lehet, a társadalmi bizalmat és kohéziót csökkenti. Joseph Watson, a Summit News publicistája szerint a sokszínűség mára olyan tartalmatlan, értéknek tűnő hittétel lett, amit csak a „fajgyűlölők” tagadnának, ezért nem merjük megkérdőjelezni azt, vagy elgondolkodni valós értelmén.

(Fotó: MTI/Mohai Balázs)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pedig számos üzleti példa is bizonyítja, hogy a kölcsönös bizalom gazdasági érték, nyereségforrás, a hiánya viszont súlyos költség, veszteségforrás.
Közelebbről:
1. A bizalmatlanság kizárja azokat a kölcsönös bizalomra épülő együttműködési formákat (akár üzleti megoldásokat), amelyek már magukban előnyökkel (haszonnal) járnának a közreműködő felek számára.
2. Minél nagyobb a bizalmatlanság, annál nagyobb szükség van különleges biztonsági megoldások bevezetésére, amelyek súlyos plusz ráfordításokkal járnak.

A harvardi balliberális Robert Putnam professzor 2007-ben publikálta kutatásait a sokszínűség társadalmat romboló hatásairól. Azért kezdte kutatásait, mert pont az ellenkezőjét szerette volna látni annak,amit végül kapott. Tudósként végül kis késéssel közöllte a számára még megrendítőbb felfedezéseit.
A dán kutatók csak Putnam epigonok, igaz van vesztenivalójuk ebben az eszement világban.
Putnam főbb megállapításai:
"...immigration and ethnic diversity tend to reduce social solidarity and social capital. New evidence from the US suggests that in ethnically diverse neighbourhoods residents of all races tend to ‘hunker down’. Trust (even of one’s own race) is lower, altruism and community cooperation rarer, friends fewer."

https://drive.google.com/file/..

A harmadik világ képességtelen csürhéjének Európára borítása garantáltan vért-veríjtéket hoz majd, ez a biztos...

És micsoda film, mellesleg!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés