Újra nekifutnak a kvótának

2019. október 10. 20:52

Kiszelly Zoltán
Mozgástér
A 2015-ös események ismétlődését látjuk: „humanitárius vészhelyzetről” és „európai szolidaritásról” beszélnek.

„Az új kvóta – egyelőre – csak az olasz kikötőkbe érkező illegális migránsokra vonatkozna, ám már megjelentek az első javaslatok, amelyek egy ilyen kvótát kiterjesztenének a görög szigetekre és a spanyol partokra érkező jövevényekre is.

Négy éve is így kezdték: kezdetben csak 1300 migránst kellett volna hazánknak befogadnia, amit hipp-hopp további 120 ezer ember »önkéntes« európai szétosztása követett.

A belügyminiszterek tanácsa – többségi szavazással – az önkéntes kvótát kötelezővé tette, majd amikor Magyarország és Szlovákia, illetve Lengyelország az EU Bíróságán támadta meg a döntést, az »érzékenyített« bírák elfogadhatónak tartották a kötelező szétosztási mechanizmust. Az volt a szerencse, hogy lejárt a migránsok szétosztására adott kétéves határidő és a többi ország sem iparkodott az átvétellel.

Most újra nekifutnak a kötelező kvótának és ne legyenek kétségeink: a múltkori hibákból tanulva, sokkal rafináltabb módon teszik, hiszen továbbra is a migráció leple alatt akarják a tagállamok szuverenitását csorbítani.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés