A részletekben is jól áll a magyar gazdaság

2019. október 10. 23:28

Jelenleg az ipar, az építőipar és a piaci szolgáltatások terén Magyarország a legmagasabb növekedési dinamikát mutatja az EU-ban, és a legfrissebb becslések szerint ez tartható is.

2019. október 10. 23:28
Kovács Árpád

„Jelenleg az ipar, az építőipar és a piaci szolgáltatások terén Magyarország a legmagasabb növekedési dinamikát mutatja az EU-ban, és a legfrissebb becslések szerint ez tartható is. Az elemzők szerint jövőre 3 százalék körüli GDP-növekedés várható, a kormány 4 százalékot vár, de már a 3 százalék is jelentősen nagyobb az európai egyszázalékos átlagnál.

A kis- és középvállalati szektorban minőségi változásra van szükség, hogy javuljon az ország versenyképessége. A régiók fejlődését tekintve pedig még mindig nagyon jelentősek a különbségek, a főváros fejlettségéhez képest Pozsony és Bécs is előrébb van, miközben Románia és Kelet-Szlovákia Magyarországgal határos területei szinte megduplázták a fejlettségi szintjüket.

A visegrádi országok növekedésükkel mára Európa motorjává váltak,

a négy állam Németország legjelentősebb kereskedelmi partnerének is számít, ami »nagy öröm, de kemény kockázat is«. A külső környezetből fakadó kockázatok egyre markánsabbak, a belső kockázatok közül pedig a munkaerőhiány a leginkább kérdéses.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
aventus
2019. november 13. 17:02
Csak azt érteném, hogy ha mindenben folyton-folyvást fejlődünk,sőt élre törünk,miért nem közeledünk az előttünk állókhoz?Már ne is Ausztriáról van szó. A szlovákok, a lengyelek,hova tovább a románok... ?!
balsors
2019. október 17. 10:51
Amit eddig elértünk az elfogadható, de nem elég a jövőben.
Paskai
2019. október 17. 10:50
Jól áll, kár, hogy pont a szakadék szélén pozicíonálta magát olyan stabilan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik