Sorsdöntő tweet

Meddig tarthat a lendület?

2019. október 4. 22:13

Horváth András
VG.hu
Egy-egy találó Twitter-üzenet is képes globális folyamatokat megfordítani a mostani volatilis helyzetben.

„A hazai fiskális politikában évek óta fegyelmezettséget látunk. Az idei költségvetési hiány 1,5 százalék alatt lesz várakozásaink szerint, a gazdaság erőteljes növekedési fázisában mozgástér felhalmozására törekszik a kormány a hiány nulla százalék közelébe szorításával. Ezzel párhuzamosan

az államadósság 68,7 százalékra csökkent a múlt negyedévben, ami csaknem 10 százalékponttal alacsonyabb, mint a 2013-ban erőre kapó növekedési ciklus elején.

Érdemi mozgástér épült fel egy esetleges fiskális expanzióra. Az egyelőre nem látszik, hogy erre mekkora szükség lesz a német és az európai recessziós félelmek, a kínai–amerikai kereskedelmi háború, a Brexit továbbra is teljes bizonytalansága, további kötvénypiac és egyéb menedékinstrumentumok árazása alapján a piacok érdemi recesszióra való felkészülése közepette, mivel ezekre a folyamatokra alapvetően politikai és jegybanki döntések hatnak, és egy-egy találó Twitter-üzenet is képes globális folyamatokat megfordítani a mostani volatilis helyzetben.”

 

Borítókép: CNN

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés