Egy kanadai bank elengedte az ügyfelei hiteltartozását

2019. október 1. 13:41

Rádi Balázs
Augusztus elején megdöbbentő lépésre szánta el magát az észak-amerikai székhelyű Chase Bank; a kanadai ügyfeleknek elengedte az összes fennálló hitelkártya-tartozásukat, miután a bank 2018 márciusában zárolta az érdekeltségébe tartozó összes hitelkártya-számlát az országban – olvasható a Yahoo Finance portálon.

Hiteles bank

Amikor a számlákat zárolták (mivel a cég úgy döntött, kilép a kanadai hitelkártya-piacról), eleinte arra buzdították az ügyfeleket, hogy továbbra is törlesszék a tartozásaikat. Nemrég viszont bejelentették, hogy eltörölnek minden adósságot. A CBC csatorna megkérdezett néhány olyan ügyfelet, akik már kézhez kapták az értesítő levelet a banktól.

Douglas Turner ontariói lakos, aki akkor hozzávetőlegesen 4500 dollárral (1,2 millió forinttal) tartozott, azt mondta: „tegnap este örömömben legszívesebben a holdig repültem volna. Nem tudtam elhinni.

Ez őrület. Ilyen dolog a hitelkártyákkal sosem történik.

A hitelkártyák horror történetek.”

Turner hozzátette, hogy a számlájára utoljára fizetett összeget is megtéríti neki a bank.

A megbocsátás nem csak emberi erény

Paul Adamson, szintén ontariói lakos, sietve hívta fel a bankját amikor a számlájának a zárolásáról értesült, mert elmaradt egy befizetéssel. „Őszintén megvallva még mindig le vagyok döbbenve a történtek miatt.

Meglepetésdíjak, extra bonyodalmak – inkább ilyesmikről hallani, de nem a kölcsön elengedéséről

– nyilatkozta hitetlenkedve.

Maria Martinez, a Chase Card Services kommunikációs alelnöke hangsúlyozta, hogy ugyan a bank eladhatta volna az adósságokat, de annak elengedése őt idézve „minden fél számára jobb döntés volt, ideértve a legfontosabbat, az ügyfeleinket.”

Azonban érdekes lenne kikérni a bank azon ügyfeleinek is a véleményét, akik szorgalmasan visszafizették a hitelkártya-tartozásaikat, valamint az amerikai ügyfeleket, akik kétségtelenül óriási összegeket vettek fel a banktól.

Egy 24 éves montreali egyetemi hallgató, Christine Langlois bevallotta, hogy már öt éve nem fizette a tartozásait a bankkal szemben. „Olyan, mintha jutalomban részesülnék a felelőtlenségemért” – magyarázta.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés