A Netflix fő ellensége az alvás

2019. október 21. 19:04

Cégük mesterséges intelligenciáját úgy tervezték, hogy a fogyasztók rászokjanak a szórakoztatásra, és működik.

2019. október 21. 19:04
null
Joshua Phillips

Az pozitív megközelítésű elméleti szakemberek szerint a mesterséges intelligencia bőséget teremt majd az emberiség számára, a kreativitás egy új korszakát hozza el. Úgy gondolják ha több időnk lenne, érdekesebb dolgokkal foglalatoskodnánk; több emberből válna művész, alkotó, költő és mesemondó.

Azonban a valóság ennél sokkal kijózanítóbb. A Netflixes Reed Hastings 2017-ben kijelentette, hogy a társaság fő versenytársa az alvás. Cégük mesterséges intelligenciáját úgy tervezték, hogy a fogyasztók rászokjanak a szórakoztatásra, és működik. Minden esély megvan arra, hogy

a jövőben az emberek nem alkotnak és nem teremtenek többet, egyszerűen csak több szórakozást fogyasztanak.

Ha a szórakozás és a fogyasztás lesz az emberiség fő célja, akkor az emberek olyan selyemgubóvá válnak, amelyben a báb meghalt – a be nem teljesedés megtestesítői lesznek. Viszont ha képesek vagyunk felismerni azokat a dolgokat, amelyek az embereket emberré teszik, akkor a mesterséges intelligencia képes lesz a fejlődésünket támogatni.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
civis72
2019. december 13. 12:46
A Netflix miért nem csinál olyan sorozatot amiben nincsenek buzik ?
Vakfolt
2019. november 29. 09:43
Nem is értem, hogy a Tenkes kapitányában, vagy a Négy páncélos meg a kutyában hogyhogy nem volt egy-kettő buznyák. Ezt a hiányt ismerték fel és a Hunyadi filmbe már ez lett volna a fő motívum.. tényleg, hogy áll Kócos története?
atila68
2019. november 13. 17:46
Megvolt.
dekoninck
2019. október 25. 12:52
Bizony, bizony, a 10 éves fiamnak el szoktam mesélni én is a sztorit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik