Greta Thunberg üzenete a szegény országoknak: dögöljetek meg

2019. október 01. 09:33

A szegény és fejlődő országokban a szén-dioxid-kibocsátás sokkal inkább létfeltétel a gyermekek számára, mintsem veszély.

2019. október 01. 09:33
null
Ryan McMaken

„Greta Thunberg klímaaktivista celeb beszédet tartott hétfőn az ENSZ klímacsúcsán New Yorkban. Thunberg a széndioxid kibocsátás drasztikus, több mint 50 százalékos csökkentését követelte a következő tíz évben.

Nem világos, hogy pontosan kihez intézte a szavait, habár hétfőn jogi panaszt is benyújtott az ENSZ-hez, amelyben öt ország (nevezetesen Argentína, Brazília, Franciaország, Németország és Törökország) együttműködését követelte abban, hogy minél gyorsabban, minél nagyobb mértékben csökkentsék a szén-dioxid kibocsátásukat. A panasz jogi alapja egy 1989-es megállapodás, a Gyermekek Jogairól szóló Egyezmény, ami alapján

Thunberg azt állítja, hogy a nevezett országokban a túl magas szén-dioxid-kibocsátás sérti a gyermekek emberi jogait.

Thunberg azonban tájékozatlannak tűnik abban a tekintetben, hogy a szegény és fejlődő országokban a szén-dioxid-kibocsátás sokkal inkább létfeltétel a gyermekek számára, mintsem veszély. (...) Ahogy a széndioxid-kibocsátás lépést tart a gazdasági növekedéssel a közepes jövedelmű országokban, a gyermekhalandóság zuhan, ahogyan a széndioxid kibocsátása emelkedik.”


Forrás: UNESCO

Kapcsolódó cikkek

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kanóc
2019. november 18. 08:13
Grétácska egy tudatlan, ostoba kislány, akit megszállt a globális tőke ördögi lelkülete, az mozgatja. Nem is szakember kellene hozzá, hanem ördögűző...! :-/
Besenyő István
2019. november 18. 08:13
"Judeoplutokrata komornyik." Ahelyett, hogy hülyeségekkel provokálnál, kedves judeo provokátorkám, hallgass meg pár előadást a mises.org -on (asszem van jutub csatornájuk is) és azután dobd be a "szakértői" véleményed.
Kanóc
2019. november 18. 08:12
Kiss elvtárs egyetlen pillanatot sem szalaszt el, hogy gátlástalanul hazudozzon mindenféle témában és 'jó keresztény módra' mocskoljon másokat, akik egy kicsit is képzettek, esetleg még értenek is valamihez ( mert Kiss elvtárs ugyan semmihez sem ért, de azt nagyon nagy pofával). A "bácsi" nem hogy nem hazudik, de végre beszél arról az igen súlyos problémáról, hogy a dekarbonizációnak végzetes következményei lesznek elsősorban a szegény és fejlődő országokra nézve, ugyanis nem másról szól ez a bolsevista klímavédelem, minthogy globálisan meg lehessen szabni bármely országnak, hogy mit és mennyit használhat fel a természeti erőforrásaiból - de leginkább semmit. Ehelyett mindenkinek rá kell állnia az ÚJ Trendre (vagy világrendre), hogy a még abszolút gyerekcipőben járó, igen elhanyagolható hatásfokkal üzemelő és rendkívül nehezen -és drágán, elsősorban fosszilis, esetleg nukleáris energiával -szabályozható MEGÚJULÓ TECHNOLÓGIÁT vásárolja, telepítse és üzemeltesse. Természetesen gigantikus állami támogatással, az adófizetők pénzén és a milliárdok pedig a megújuló ipar zsebébe vándorol. Nevezhetjük egyszerűen csak Zöld-szivattyúnak; hatékonyabb, mint a pénzügyi szivattyúk.
Apáczai
2019. november 18. 08:12
Egy frappáns hozzászólás a 444.hu-n Megnéztem a 444.hu tarháló oldalát. Brutális kéregetésbe kezdett a megérdemelt érdektelenségtől rettegő 444.hu. Az olvasói próbálja lenyúlni nem kevés támogatásra kuncsorogva. Miután most ezt a fenti tudósítást is elolvastam, megértem, hogy undor és utálat keringeti az olvasókat, és egyre kevesebben hajlandók egy ilyen szennymédiával egy gyékényen árulni. A hazát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik