Greta Thunberg üzenete a szegény országoknak: dögöljetek meg

2019. október 1. 9:33

Ryan McMaken
Mises Institute
A szegény és fejlődő országokban a szén-dioxid-kibocsátás sokkal inkább létfeltétel a gyermekek számára, mintsem veszély.

„Greta Thunberg klímaaktivista celeb beszédet tartott hétfőn az ENSZ klímacsúcsán New Yorkban. Thunberg a széndioxid kibocsátás drasztikus, több mint 50 százalékos csökkentését követelte a következő tíz évben.

Nem világos, hogy pontosan kihez intézte a szavait, habár hétfőn jogi panaszt is benyújtott az ENSZ-hez, amelyben öt ország (nevezetesen Argentína, Brazília, Franciaország, Németország és Törökország) együttműködését követelte abban, hogy minél gyorsabban, minél nagyobb mértékben csökkentsék a szén-dioxid kibocsátásukat. A panasz jogi alapja egy 1989-es megállapodás, a Gyermekek Jogairól szóló Egyezmény, ami alapján

Thunberg azt állítja, hogy a nevezett országokban a túl magas szén-dioxid-kibocsátás sérti a gyermekek emberi jogait.

Thunberg azonban tájékozatlannak tűnik abban a tekintetben, hogy a szegény és fejlődő országokban a szén-dioxid-kibocsátás sokkal inkább létfeltétel a gyermekek számára, mintsem veszély. (...) Ahogy a széndioxid-kibocsátás lépést tart a gazdasági növekedéssel a közepes jövedelmű országokban, a gyermekhalandóság zuhan, ahogyan a széndioxid kibocsátása emelkedik.”


Forrás: UNESCO

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 78 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Iskolába kéne járnia még.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés