GDP-növekedésben Magyarország az aranyérmes

2019. szeptember 27. 16:47

A megtermelt jövedelemből tavaly Magyarország költötte arányaiban a legtöbbet beruházásokra.

2019. szeptember 27. 16:47
Regős Gábor

„A gazdasági mutatók közül a GDP növekedését tekintik a számtalan kritika ellenére is a legfontosabbnak, vagyis azt, hogy mennyivel nőtt a magyar gazdaság hozzáadott értéke egy adott időszakban. Az árak emelkedésétől megtisztított volumenindex szerint a magyar GDP a második negyedévben a nyers adatok alapján 4,9, a kiigazított adatok szerint 5,2 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit.

Ez nemcsak abból a szempontból arany, hogy fénylik, hanem aranyérmet is jelent az EU-ban:

a második Románia bővülése volt 4,6 százalékkal (Írország, Málta és Luxemburg még nem közölt adatot). A magyar növekedést a fogyasztás és a beruházások emelkedése hajtja: az előbbi 4,5, az utóbbi 16,4 százalékkal bővült – szintén volumenben. A megtermelt jövedelemből tavaly Magyarország költötte arányaiban a legtöbbet beruházásokra, ami most már egy tartósan magas beruházási szintet jelez. Erre szükség is van – gondolhatunk az infrastruktúra fejlesztésének szükségességére (akár utakra, akár középületekre), illetve a beruházások segítik elő a jövő termelését.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Héja
2019. október 13. 14:51
Ha te nem lennél, a nép még létezne.... A palatető is. Ha mégsem, feled fednék a padlást.
Pala28
2019. október 13. 14:49
Ezért választották meg a Fideszt, hogy ez legyen a minimum. Hálát várnak érte, holott ez aa munkájuk. Teljesítik a gazdasági válság után 10 évvel a minimumot. Ennyire egyszerű. Köszönjük meg ezt a magyar népnek is, nélkülük ez nem menne. Ezt valahogy mindig minden cikkben elfelejtik. Ha a nép nem lenne a kormány sem létezhetne.
bunko_jobbos
2019. október 13. 14:49
Rohadt fontos a magas beruházási ráta, nagyon örülök, hogy végre ebben is jó eredményeket érünk el: ez a jövőbeni emelkedés alapja.
Tiszafa
2019. október 09. 23:27
A %-okban való kimutatás csak fél igazság. Mert a valódi eredményt akkor kapjuk meg, ha tudjuk azt is, hogy mekkora valaminek nézem a %-át. Mert 100-nak az 5 %-a az 5 egység. De 350-nek a 2%-a az 7 egység. És akkor büszkén pofázom, hogy én vagyok az első, mer én 5%-al növekedtem...Holott a produktum, a 7 az ugyebár még ebben a hazug világban is több, mint az 5. Valamikor az átkosban tanultuk, hogy a Szovjetunió 300%-al növelte a kohói számát. A rothadó kapitalizmusban leledző USA meg csak 20%-al. Ez is azt mutatja, hogy a szocialista ipar stb, stb. Aztán egy másik tanár elárulta, hogy igen a szovjet gazdaságban volt 1 kohó és 3 lett, míg az USA-an volt 100 és 120 lett. Na kérem azóta kiröhögöm a százalékokkal dobálódzókat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik