Közel 500 kilométernyi út újulhat meg idén

2019. szeptember 25. 18:24
Országszerte csaknem 160 szakaszon, megközelítőleg 500 kilométernyi út felújítása érhet véget idén, ezzel 2010 óta több mint 6 ezer kilométer közút korszerűsítését végezték el Magyarországon – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti államtitkára.

Schanda Tamás a sajtótájékoztatón kifejtette, hogy a harmadik negyedév végéig 53 szakaszt korszerűsítettek, 121 kilométeren. Az év végére további 360 kilométernyi út átadása várható 104 szakaszon.

Hozzátette, hogy a munkálatokat több program forrásaiból finanszírozzák. A Magyar Falu Program keretében a vidéki bekötő- és összekötő utakat korszerűsítik. Az első ütem kivitelezése több mint 100 települést és majdnem 250 kilométernyi útszakaszt érint. A Komplex Útfelújítási Program keretéből 2016 és 2020 között

több mint 550 szakasz újult és újul meg csaknem 1500 kilométeren.

Az uniós társfinanszírozású Terület- és Településfejlesztés Operatív Program (TOP) forrásaiból a megyei önkormányzatok bevonásával kijelölt 184 útszakasz műszaki állapota javulhat összesen 520 kilométeren.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy az úthálózat korszerűsítésével a kormány régi adósságot törleszt az ország sok térségében, hiszen – mint fogalmazott – a Gyurcsány- és Bajnai-időszakot az útfelújításokban is felelőtlenség és észszerűtlenség jellemezte.

A kényelmesebb és biztonságosabb közlekedés javítja az életminőségét, és bővíti a települések gazdasági lehetőségeit – hangsúlyozta, és megjegyezte, hogy korszerűbb utakon gyorsabb az áruk szállítása, és szolgáltatásokat is nagyobb távolságokra lehet értékesíteni. A kormány mindezek miatt továbbra is elkötelezett az útfelújítási programok iránt – tette hozzá Schanda Tamás.

(MTI)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amikor L Simon birtoka környékén akartak útfelújítási csinálni, a ballib betamadta a felújítást. Aztán a környező gazdák nagyon rossz véleménnyel lettek a ballibről.
A te elméletek szerint már nem útfelújítás tervezésekor meg kell nézni, lakik-e a környéken kormánypárti politikus és ha lakik, ne legyen útfelújítás. Ha viszont vall b politikus lakik arra, akkor mehet.

Könnyű nekik, alig van út:-)

Könnyű nekik, alig van út:-)

A nyugdíjat is nagyon emelik:-)))))) tervben

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés