Az egy főre jutó lengyel GDP 21 év alatt érheti el a németet

2019. szeptember 8. 21:28
Görögországot megelőzték, Portugáliát rövidesen utolérik és az egy főre jutó GDP-ben 21 év alatt utolérhetik Németországot is a lengyelek, idéz egy jelentést a polskieradio.pl.

Az elemzés szerint Lengyelországnak 14 évre van szüksége, hogy felzárkózzon az EU 15 „régi” tagállama egy főre jutó GDP-jének átlagos szintjéhez, azaz elérje életszínvonalban a nyugati országokat.

Ebben az értelemben egyébként Lengyelország Görögországot meg is előzte, ez év végére pedig Portugáliát is maga mögött tudhatja. 

A tanulmány figyelmeztet, hogy az országnak a befektetések ösztönzésével kellene támogatnia a gazdaság bővülését, nem pedig a fogyasztás támogatásával – idézi az elemzést a Növekedés.hu.

Lengyelország és Magyarország is az unió növekedési rekorderei közé tartozik, a gazdasági felzárkózás emiatt jelenleg meglehetősen gyors.


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem igazán lehet a két országot összehasonlítani, más súlycsoport.

A lengyel az egy nagyon sokmindenben más világ.

Amit én kinn látok, az jobb, mint itthon és természetesen szegényesebb, mint Németország, különösen a régi Ny-i a része. A lengyelekben több a potenciál. Nagyon sokat számít, h. ott a mezőgazdaságot meghagyták magánkezekben és h. az egész ország egy hitet követ, nagyon sok az intelligens, valóban leki vezető pap és azt az egy vallást sokkal többen gyakorolják, mint itthon a legalább hármat. Ez erőt ad nekik és élőbb kapcsolatot a NEM a kaparj kurta, neked is jut világhoz. Legalább tisztábban látják a különbséget a helyes és helytelen között.

Az imádkozzál és dolgozzál gyermekkori megtanulása más mentalitást eredményez, mint a valósítsd meg a vágyaiadat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés