A zárkózott embereknek szervez utazásokat egy amerikai cég

2019. szeptember 3. 9:20
Egyes kutatások szerint a zárkózott emberek a föld teljes lakosságának akár felét is kitehetik. Sokáig viszont nem vették figyelembe ezen emberek különleges igényeit, akár a turizmusban is. Erre a „piaci résre” talált rá egy cég az Egyesült Államokban, amely különleges utazásokat szervez zárkózott embereknek.

A piaci rés megtalálása is innováció

Az introvertált embereket az utazási irodák nagyrészt figyelmen kívül hagyják, de nem tartozik közéjük Jacob Marek, az IntroverTravels alapítója, aki egy utazási irodát nyitott az igényeik kiszolgálására. A célközönség az a csoport, amely zárkózottsága ellenére meg akarja ismerni a világot, de a feltöltődéshez egyedül kell lennie.

Marek az irodát három éve nyitotta meg Dél-Dakotában és azóta folyamatosan bővítette kínálatát. Mostanra akár Vietnámba és Thaiföldre is szervez gasztro kirándulásokat, de akár Dél-Afrikába és a Galápagos-szigetekre is elutazhatnak az ügyfelek, ahol közelről is megtapasztalhatják a helyi vadvilágot.

„Ezek általában távoli helyek, ahol nincsenek emberek vagy külső ingerek.

Visszatérhetsz a természetbe vagy megtapasztalhatod a hely kultúráját” 

– mondja Marek.

Monopolhelyzetről szó sincs

Nem csak Marek, hanem egy chicagói székhelyű jóga oktató, Melissa Renzi is 2017 óta szervez hasonló csoportos kirándulásokat. „Az utazások általában 16 főre korlátozódnak, és rengetegen vannak várólistán” – mondja Renzi.

Az igény az utóbbi évtizedben egyre nagyobb mértékben növekszik, amely részben Susan Cain 2012-es „Csend – A hallgatás ereje egy harsány világban” című könyvének köszönhető, amely sokat segített a zárkózott emberek megértésében.

„Sok évbe telt, mire az emberek elkezdtek beszélni a zárkózottságról és megérteni, hogy az introvertált embereknek egyedi szükségleteik vannak” – nyilatkozta Michaela Chung, az Introvert Spring blog alapítója.

A visszajelzések alapján az utazók élvezik, hogy a hozzájuk hasonló „szociálisan introvertált” emberekkel utazhatnak, akiknek a közös programok után szintén magányra van szükségük a feltöltődéshez.

 


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az introvertáltak nem feltétlenül tartózkodnak minden ember társaságától. A legtöbbjük egy az egy felállásban, négyszemközti beszélgetésben teljesen jól elvan, viszont jellemzően kerülik a csoportokat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés