Orosz operációs rendszer kerülhet a Huawei tabletekbe

2019. augusztus 30. 10:00
Orosz operációs rendszer kerülhet a Huawei tabletekbe: 2020-tól nagyjából 360 ezer táblagépre kerülhet fel az új rendszer, amelyeket a jövő évi népszámlálás során használnak Oroszországban.

Miután a Trump adminisztráció korábban tiltólistára helyezte a Huaweit, a kínai elektronikai eszközöket gyártó cég a Google Android operációs rendszerének alternatíváit keresi.

A Huawei szóvivője megerősítette, hogy a cég tárgyalásokat folytat az orosz hírközlési minisztériummal, de a részleteket nem árulta el a szóvivő.

A Guardian júniusban számolt be arról, hogy a Huawei megállapodást kötött az orosz MTS nevű telekommunikációs óriással az orosz 5G-hálózat fejlesztése érdekében. A híresztelések szerint Hszi Csin-ping, kínai vezető és az orosz elnök, Vlagyimir Putyin egy Moszkvában tartott találkozón írták alá a megállapodást.

 


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Érdekes ötlet, bár ezzel az energiával feléleszthetnék a Windows rendszert is, az elég fejlett stádiumban halt meg.

Bedobták a törülközőt. Már ami a mobil OS-t illeti. Az eddigi fejlesztések működnek, van rá vagy 1m app, csak nem fejlesztik őket tovább, meg telefonokat sem készít rá senki. Persze lehet, hogy a tabletekre ez nem vonatkozik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés