Cseh felmérés: Caputová és a pápa után Orbán Viktort kedvelik a legjobban a csehek

2019. augusztus 9. 9:43
Orbán Viktor magyar miniszterelnök egyike annak a tizenegy külföldi politikusnak, illetve közéleti személyiségnek, akinek munkáját a legjobbnak értékeli a cseh közvélemény – derült ki abból a felmérésből, amelynek eredményét csütörtökön hozta nyilvánosságra honlapján a prágai STEM közvélemény-kutató intézet.

A júniusban készített országos felmérés szerint a külföldi személyiségek közül a csehek Zuzana Caputová június közepén hivatalba lépett szlovák államfő személyiségét és tevékenységét értékelik a legjobban. Őt Ferenc pápa és Orbán Viktor magyar miniszterelnök követi.

Caputová személyiségét és munkáját a megkérdezettek 71 százaléka, Ferenc pápáét 63 százaléka, míg Orbánét 48 százaléka értékelte pozitívan.  A STEM három éve készített hasonló felmérésén Orbán Viktor a hatodik volt.

A mostani listán az első három helyezett után Theresa May volt brit kormányfő (a felmérés idején még hivatalban volt), Emmanuel Macron francia elnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök következik a sorban 47, 40, illetve 36 százalékos pozitív értékeléssel. 

A lista másik felében Jaroslaw Kaczynski volt lengyel kormányfő (35 százalék), Angela Merkel német kancellár (25), Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke (24), Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke (24) és Hszi Csin-ping kínai elnök (18) van. 

Az egyes politikusok, illetve közéleti személyiségek közül Zuzana Caputová tevékenységét a megkérdezettek 14 százaléka értékelte rossznak, Ferenc pápáét 27 százalékuk, Orbán Viktorét pedig 29 százalék. A lista többi szereplője ennél jóval kedvezőtlenebb értékelést kapott.

(MTI)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 80 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ki az a nő a fehérruhástól balra?

Pedig a csehek nem is vallásosak.
Viszont jó politikai érzékük van úgy látszik.

Ha elolvasod az életrajzát, talán rájössz, hogy a csehek miért kedvelik Caputovát.
https://tinyurl.hu/t4nr/

Válaszok:
Berecskereki | 2019. augusztus 9. 11:34

"Nekem is feltűnt sajnos. Hogy egy pápa egy vallástalan országban ilyen népszerű legyen, az jól mutatja a pápa milyenségét."

A baloldalnak kiemelt személynek számít, függetlenül attól, hogy vallásosak, vagy nem. Ezen túl a vallásosak között is vannak akik pozitív személyiségnek véleményezik. Így együtt kijöhet ez az érték.

csehek helyett szlovák-ra javítva

"Külföldön nagyon sok helyen szeretik Orbán Viktort."

"Senki sem próféta a saját, maga hazájában."

Totális elszigetelődés.

Caputova környezetvédő és a csehek komolyan tartanak a globális klimaváltozástól.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés