A klímavédelmet nem az önsanyargatás viszi előre a német liberálisok vezetője szerint

2019. július 24. 10:10
Christian Lindner, a német liberálisok vezetője az ARD német közszolgálati csatornának vasárnap adott interjúban kijelentette, hogy nem hisz a világvége elméletekben, és azokban sem, akik „aszkézist és lemondást prédikálnak”.

A német Szabad Demokrata Párt (FDP) elnöke óva intett mindenkit attól, hogy tiltások révén próbálja meg érvényre juttatni a környezetvédelem céljait. 

„Az égvilágon senki nem fog minket követni azon az úton, ha elkezdünk lemondani a jólétünkről, és előírjuk az embereknek, hogy meg kell változtatniuk az életmódjukat” – hangoztatta Lindner. Az FDP vezetője szerint a klímavédelem előmozdítása érdekében újító műszaki megoldásokra van szükség.

Lindner példaként említi, hogy bár a Zöldek társadalmi támogatottsága rekordszintű, ugyancsak

minden korábbinál több azok száma, akik a környezetszennyező repülést választják utazási módként.

„Ez nekem azt bizonyítja, hogy az emberek nem fogják követni azt, aki azt mondja nekik, hogy a társadalomnak lemondónak kell lennie” – mondta Lindner.

Lindner szerint

a szén-dioxid-kibocsátását azzal lehet mérsékelni, ha Németországban bevezetik annak árfolyamát. 

Ha valaki szén-dioxidot akar kibocsátani, akkor meg kell vennie a kibocsátás jogát, és ezért fizetnie kell. A piaci logika és a start-up-mentalitás oda vezetne, hogy a vállalkozások maguk találnák meg a módját annak, hogy a legolcsóbb módon, a legkevesebb szén-dioxid kibocsátásával végezzék tevékenységeiket – vélekedett az FDP-elnök.

Lindner határozottan elutasította az olyan tervgazdasági intézkedéseket, hogy egyszerűen legyen drágább a repülés, amit a szociáldemokrata környezetvédelmi miniszter javasolt. 

A liberális politikus szerint

sokkal vonzóbbá kell tenni a vasúti közlekedést, aminek az a módja, ha a vonatok pontosak, gyorsak és mindegyiken van wifi.

(MTI)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Tetszik vagy sem, de mindannyiunknak erőszakot kell elkalmaznunk önmagunkon, melyre aligha produkálunk általános hajlandóságot, ezért a kényszert át kell vegye egy felettünk álló hatalom."
Na, idáig egyetértünk.

"De! Viszont ezen hatalom jellege, ellenőrzése, működtetése, megválasztása, legitimálása rajtunk kell álljon - vagyis igazán előremutató változásokhoz egy VALÓDI demokrácia keretein belül, általunk létrehozott apparátus érdekérvényesítő funkciójára van szükség"
A demokrácia szép dolog, de pont ebben a témában tehetetlen. A környezetterhelés radikális csökkentése brutális diktatúrát igényelne. Ezt csak alátámaszja az utóiratod, amelyben olyan nem természetes, hanem adminisztratív megoldásokat vázolsz fel, amelyeket csak egy hiperdiktatórikus világkormány tudna működtetni.
Gyanúsan hallgatsz a népességrobbanástól szenvedő földrészeken bevezetendő születésszabályozás szükségességéről, valamint annak hatkony működtetése által feltételezett drasztikus szankciókról.

Egyik ámulatból a másikba esek, amikor ezeket a liberálisokat hallgatom. Soha ilyen józan érveket még egy liberálistól sem hallottam. A legtöbbjük ellenállhatatlan szerelmet, de minimum megértést táplál a balos radikálisokkal szemben, akik ugye minden fronton, teli pofával hirdetik a sötétzöld demagógiát.

Semmi értelme trolloknak válaszolgatni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés