Klímapánik: gyermekek keresztes hadjárata

2019. július 16. 22:25
A gyermekek mostani keresztes hadjárata remélhetőleg ugyanolyan kudarcra van ítélve, mint a középkoriak.

„Nem nehéz például a közlekedési hisztériában észrevenni a szándékot: az embereket meg kell fosztani a szabad mozgás lehetőségétől és az ellenőrizhető, irányítható tömegközlekedésre kell terelni őket. Ha már muszáj mozogniuk.

Mert az igazi az lenne, ha megint át sem lépnék életük során a falujuk határát. (Ld. pl. a tömegturizmus elleni kirohanásokat, vagy azt a követelést, hogy a munkahelyeket telepítsék a lakóhelyhez.)

Bár a modern tömegkommunikáció pont csökkenti a napi ingázásokat, mégis támadások kereszttüzében áll. A tömeges internet- és mobilhasználat elleni kirohanások mögött is a széles tömegek információhoz jutásától való félelem ismerhető fel: mi lesz így a jól értesült megmondó emberekből?

A nőktől is vissza lehet venni a fogamzásgátló tabletta által elhozott szabadságot, ha a háztartási vegyszerek és gépek használata helyett ismét időigényes, kézzel végzett munkára szorítják őket. (Lehetőleg mosódióval és hasonló jó távolról importálható természetes anyagokkal.) Az meg egyenesen ördögtől való, ha boltban veszik az élelmiszert, az otthoni sütés-főzés, tartósítás helyett.

Olvasás, világban való tájékozódás helyett meg legyen kézműveskedés a hobbijuk, legalább a maguk gyártotta porfogók tisztítása is távol tartja őket a közügyektől!

A gyermekek mostani keresztes hadjárata remélhetőleg ugyanolyan kudarcra van ítélve, mint a középkoriak. Mert ha nem… Tényleg, nem írt még senki zöldhatalmi disztópiát? Itt lenne az ideje.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés