Tízmillió font támogatást kap a skót zöldgazdaság

2019. július 16. 15:22
Az SP Energy Networks brit energiacég 10 millió fonttal járul hozzá a skót zöldgazdaság fejlesztéséhez a Zöld Gazdasági Alapon (Green Economy Fund) keresztül. Olyan projekteket támogat a szolgáltató, mint vízerőművek, elektromos szemétgyűjtő teherautók vagy elektromos kerékpár megosztási rendszerek fejlesztése.

A kezdeményezés a vállalat kétéves, 20 millió fontos támogatási tervének részét képezi, amellyel a szolgáltató a skót emberek számára előnyös kezdeményezéseket támogatja, illetve segítséget nyújt a nemzet zöldgazdálkodási terveinek kialakításában.

„Örömünkre szolgál, hogy Skócia legzöldebb és leginnovatívabb projektjeit felismertük és támogatást nyújthatunk ezeknek a továbbfejlesztésében” – mondta Frank Mitchell vezérigazgató. Mitchell szerint 

Skócia mindig is az innovátorok élvonalához tartozott és jelenleg is 21 rendkívüli innovációs projektet támogatnak az országban.

„Hiszünk abban, hogy támogatjuk a közösségünket azáltal, hogy közvetlenül befektetünk olyan projektekbe, amelyek alacsony szén-dioxid-kibocsátású megoldásokat kínálnak és gazdasági előnyöket is jelentenek a helyi közösségeknek"   tette hozzá a vezérigazgató.

 


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés