Könyörögtek az ukrán autósok, Kelet-Európában bővít a Tesla

2019. július 2. 16:44

Az ukrán tulajdonosok hívták fel Elon Musk figyelmét arra, hogy szükség lehet a Tesla kelet-európai terjeszkedésére. A cég vezérigazgatója Twitter-üzenetekre reagálva bele is egyezett a bővítésbe.

A Tesla végül az ukrán tulajdonosok kívánságai miatt bővülhet tovább Kelet-Európában.

Az elektromos autógyártó már Európa nagy részén jelen van, viszont még mindig sok az olyan kisebb európai autópiac, ahol Tesla nem közvetlenül értékesíti és szereli járműveit, főként Kelet-Európában. Korábban a Tesla úgy döntött, hogy Csehországban és Izlandon is bővít, most pedig Kelet-Európa lehet a célpont.

Olyan országokban, ahol a Tesla nincs jelen, sokan külföldről hozzák be az autókat, ami elég sok problémával járhat. Ilyen ország Ukrajna is, ahol a helyi Tesla-tulajdonosok „kérelmet nyújtottak be”, hogy az autógyártó töltőállomásokat, illetve szervizközpontokat hozzon létre az országban.

A cég alapítója és vezérigazgatója, Elon Musk egy Twitter bejegyzésen keresztül válaszolt az ukrán tulajdonosoknak, vagy a kreatív marketingeseinek. Amikor megkérdezték, hogy 2020-ban tervezi-e a kelet-európai bővítést, a következő választ adta: „valószínűleg korábban”

Az Electrek szerint attól függetlenül, hogy még sok országban nem kaphatók a Tesla modellek, egyre jobban nő a kereslet irántuk. 

A bejegyzés trackback címe: https://makronom.mandiner.hu/trackback/141728

Ajánljuk még a témában