Milyen vállalatoknak jöhet be a kifektetési politika?

2019. június 17. 11:32

Krisán László
Növekedés
Egész magyar közösség alakult ki a Szilícium-völgyben. Interjú.

„Komoly esélyeik lehetnek külföldön az innovatív infokommunikációs cégeknek, építőipari technológiával, továbbá kreatív tevékenységekkel foglalkozó cégeknek, illetve mezőgazdasági és élelmiszeripari termékeket, gépeket forgalmazó vállalatoknak. (...)

Az uniós országok közül Németország, illetve Amerika hatalmas piac, érvényesülni azonban nem könnyű ezekben az országokban.

Ugyanakkor sok hazai IT-cég futott be karriert a tengerentúlon is, egész magyar közösség alakult ki a Szilícium-völgyben, hiszen az elmúlt években egyre több cég létesített leányvállalatot vagy költözött ki Amerikába. (...)

Az Intellisense Zrt. vezérigazgatója szerint részben a magyar oktatásnak köszönhető, hogy hazánk méretéhez képest lassan IT-nagyhatalommá válik.

Emellett szerinte az is kedvez nekünk, hogy a nyugati világban egyfajta elkényelmesedés figyelhető meg, a mi erőnk abban rejlik, hogy nap mint nap meg kell küzdenünk bizonyos dolgokért.

Halász Iván szerint a sok magyar világsiker egyrészt a jó emberanyagnak, másrészt pedig a könnyebb érvényesülésnek köszönhető, hiszen a szoftverpiacon nincsenek határok, egy kis országból is be lehet futni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában