Drukkolok, hogy a miniszterelnök úr ne engedje be a migránsokat

2019. június 11. 0:01

Baumgartner Antal
HVG
Akit nem erőszakoltak még meg, az nem tudja, mi a tét. Interjú.

„És ha már közügyek, azon is drukkolok, hogy Orbán Viktor miniszterelnök úr ne engedje be a migránsokat. Akit nem erőszakoltak még meg, az nem tudja, mi a tét.

Miért mondja ezt, esetleg látott már menekültet a luxus Renaultjából?

Kőbányán is van egy szalonom, egyszer odafelé menet én is – mint mindenki – láttam a rengeteg menekültet a Keletinél, szörnyű volt a kosz és szag. Egy közeli barátom is átélt szörnyű dolgokat. Nem szeretném, hogy az unokáim olyan környezetben nőjenek fel.

Pedig előbb-utóbb az lesz, a magyar fiatalok elmennek, gondolom, az osztrák és angol bérekkel ön sem tudja állni a versenyt.

Nem a bérekkel van a gond, megfelelő embert nem találok. Az étteremben egy év alatt 60 embert cseréltem le. A konyhán nincs változás, a kiszolgáló személyzet volt alkalmatlan. Még most sem vagyok teljesen elégedett. A jókat viszont megfizetem. De most már jönnek vissza külföldről a szakma nélküli hölgyek és urak munkát keresni.

Az nem bosszantja, hogy a munkának nincs értéke, hogy anélkül is lehet milliárdokat keresni?

A munkának mindig van értéke, ha valaki jól dolgozik és kiváló szakember. Ez lehet mérnök, közgazdász vagy autószerelő. Sokan voltunk az országban, akik zsebükben hordták a vagyonukat, és később befektették. Egy kialakuló piacgazdaságban könnyű volt pénzt keresni mindenkinek, csak szerencse kellett hozzá – kinek kevesebb, kinek több.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés