John Walker Lindh

Egyre több terrorizmusért elítélt szélsőséges fog visszatérni a közéletbe

2019. június 6. 16:01

Wagner Péter
24.hu
Franciaországban 2018-ban negyven, terrorizmusért elítélt embernek járt le a börtönbüntetése, Nagy-Britanniában mintegy nyolcvannak.

„Az amerikai tálib szabadulása után is szoros ellenőrzés alatt marad, Lindh a szabadulásért cserébe vállalta, hogy az internetes forgalmát megfigyelhetik, csak angolul levelez majd az interneten, és nem kap útlevelet. De hogy pontosan miként tekint a világra, és tényleg a globális dzsihád erőszakos nézeteit vallja-e (miként ezt állították róla), csak az elkövetkező hónapokban, években derül ki.

Egy valami azonban biztos, az amerikai és az európai közvéleménynek is fel kell készülnie lélekben (a hatóságoknak pedig a gyakorlatban is), hogy egyre több terrorizmusért elítélt szélsőséges fog visszatérni a közéletbe. Franciaországban 2018-ban negyven, terrorizmusért elítélt embernek járt le a börtönbüntetése, Nagy-Britanniában mintegy nyolcvannak. Ha nem is mindenkit erőszakos cselekmények végrehajtásáért tartóztattak le, az általuk, kapcsolataik vagy nézeteik jelentette veszély nem jelentéktelen.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában