A globális e-kereskedelem 42 százaléka egyetlen országból származik

2019. május 22. 9:43
Az utóbbi években Kína az élmezőnybe tornázta fel magát, ami az innovációt és a különböző technológiai fejlesztéseket és alkalmazásokat illeti. A Targeting China öt pontban mutatja be Kína elképesztő digitális gazdaságát.

2017-ben a kínai GDP közel harmadát tette ki a digitális gazdaság

Közel 4,2 ezer milliárd dollárt termelt Kína digitális gazdasága 2017-ben. Ehhez nagymértékben hozzájárult a telefonok, televíziók és drónok fejlesztése, ahogyan a technológia-rajongó és innovációkra fogékony óriási felvevőpiac is.

A globális e-kereskedelem 42 százaléka Kínából származik

Kicsivel kevesebb, mint az e-termékek fele Kínából származik a világgazdaságban. Ez annyira nem is meglepő, mivel Kína ad otthont a magánszektor-béli startupok harmadának az egész világon és a kormányzat is rendkívül erősen támogatja az innovációt, hogy Kína ezúttal ne maradjon le a technológiai forradalomról, mint a korábbi évtizedekben.

Az internetfelhasználók 20 százaléka kínai 

A kínai internet-gigászokat – Baidu, Alibaba és Tencent – BAT-ként is szokták nevezni. Ezen cégek nem csak Kínában, hanem a világ összes részén ismertté váltak az elmúlt években.

Minden harmadik startup Kínában van

Mivel Kína ad otthont minden harmadik startupnak a világon, jó alapot jelent ez a digitális gazdaság további növekedésének. Bár e gazdaságot lassan a mesterséges intelligencia működteti és hajtja majd az emberek helyett, így is óriási szükség van képzett munkaerőre, különösen akkor, ha a startupok száma folyamatosan növekszik.

2035-re elérheti a 16 ezer milliárd dollárt 

A kínai digitális gazdaság még nagyobbra nőhet és becslések szerint 2035-re elérheti a 16 ezer milliárd dolláros értéket.


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés