Izrael bombázással válaszolt egy hekkertámadásra

2019. május 22. 10:20

Írta: Rádi Balázs
A világtörténelemben elsőként reagált egy nemzetállam azonnali fegyveres beavatkozással az őt ért hekkertámadásra. Az Izraeli Védelmi Erők egy tweetben számolt be az akcióról.

Az országok elleni kibertámadások egyre nagyobb veszélyt jelentenek a 21. században. Május elején az izraeli hadsereg egy Twitter-üzenetben jelentette be, hogy sikeresen elfojtott egy izraeli célpontok ellen irányuló kibertámadás-sorozatot. „A sikeres kibervédelmi akciótervünk során bemértük az épületet, melyből a Hamász kibertámadásai indultak” – írták.

A tweetben mellékeltek egy képet is a célba vett épületről. „A légitámadásunkat követően a Hamász már nem rendelkezik a kibertámadásokhoz szükséges feltételekkel” – nyilatkozta az Izraeli Védelmi Erők szóvivője a riportereknek.


Ugyan ez az első eset, amely során egy internetes támadásra azonnali fegyveres beavatkozással reagált egy ország, az Egyesült Államokhoz is köthető egy hasonló akció;

2015-ben az ISIS vezető hekkerét, Junaid Hussaint egy dróntámadással likvidálták.

Az egyébként angol állampolgár azután került a dróntámadás célkeresztjébe, miután amerikaiakról szivárogtatott ki adatokat az interneten. Az Egyesült Államok védelmi minisztériuma azt nyilatkozta, hogy Hussain az ISIS számára toborzott új tagokat, továbbá leküzdhetetlen vágyat érzett amerikai állampolgárok meggyilkolására, ezért indokolt volt a kiiktatása.


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"HamasCyberHQ.exe has been removed."

Azért tök jó, hogy egy rakás hullát eredményező akcióval így poénkodik egy demokratikusnak nevezett ország egyik hivatalos szerve.

Egy ilyen ránézésre 6-7 emeletes épület kinyírása romba dönthette az egész háztömböt. Kétlem, hogy a sebészi precizitásra nagy hangsúlyt helyeztek volna.

Igen, ez nehezen megfogható morális kérdés. Ha pl. Al Capone befizet valamennyi adót, akkor még jó sokáig rettegésben tarthatta volna egész Chicagót, és ölethette volna meg az embereket, mivel nincs ellene bizonyíték. Valami olyasmire emlékszem, hogy egy kb. 1500 fős szervezettel félmillió embert fenyegetett napi szinten - nyilván percekig sem húzták volna, ha a félmillió embert nem kötik a törvények, amiket a maffia eleve nem tartott be.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés