Izrael bombázással válaszolt egy hekkertámadásra

2019. május 22. 10:20

A világtörténelemben elsőként reagált egy nemzetállam azonnali fegyveres beavatkozással az őt ért hekkertámadásra. Az Izraeli Védelmi Erők egy tweetben számolt be az akcióról.

Az országok elleni kibertámadások egyre nagyobb veszélyt jelentenek a 21. században. Május elején az izraeli hadsereg egy Twitter-üzenetben jelentette be, hogy sikeresen elfojtott egy izraeli célpontok ellen irányuló kibertámadás-sorozatot. „A sikeres kibervédelmi akciótervünk során bemértük az épületet, melyből a Hamász kibertámadásai indultak” – írták.

A tweetben mellékeltek egy képet is a célba vett épületről. „A légitámadásunkat követően a Hamász már nem rendelkezik a kibertámadásokhoz szükséges feltételekkel” – nyilatkozta az Izraeli Védelmi Erők szóvivője a riportereknek.


Ugyan ez az első eset, amely során egy internetes támadásra azonnali fegyveres beavatkozással reagált egy ország, az Egyesült Államokhoz is köthető egy hasonló akció;

2015-ben az ISIS vezető hekkerét, Junaid Hussaint egy dróntámadással likvidálták.

Az egyébként angol állampolgár azután került a dróntámadás célkeresztjébe, miután amerikaiakról szivárogtatott ki adatokat az interneten. Az Egyesült Államok védelmi minisztériuma azt nyilatkozta, hogy Hussain az ISIS számára toborzott új tagokat, továbbá leküzdhetetlen vágyat érzett amerikai állampolgárok meggyilkolására, ezért indokolt volt a kiiktatása.

A bejegyzés trackback címe: https://makronom.mandiner.hu/trackback/141478

Ajánljuk még a témában