Kínai milliárdos a dolgozóinak: Szexeljetek naponta, mert a gyerek jobb befektetés, mint a vagyon

2019. május 17. 12:01

Meglepetést váltott ki, amikor Jack Ma, az Alibaba alapító-tulajdonosa a saját dolgozóinak tartott tömeges esküvőn arról értekezett, hogy azok naponta éljenek szexuális életet.

2019. május 17. 12:01
null

Kína leggazdagabb embere még viccelődött is a „996” számmal jelzett kínai munkahéttel kapcsolatban. A kínai technológiai cégek alkalmazottai ugyanis rendre tüntetnek a reggel kilenctől este kilencig, hat napon át tartó munkarend ellen, amit a kínai techguru is megvédett korábban és áldásnak nevezte a fiatal pályakezdők szempontjából.

A május 10-i „Ali Napon” a cég központjában jelenlévő 102 párnak most azonban elmondta, hogy az életben (pontosabban a 12 órás munkanap után, éjszakánként) a „669” elvét kell követni, azaz hat nap alatt hatszor, hosszan élni szexuális életet (a kínai nyelvben a kilences szó hasonlóan hangzik a hosszú szóhoz).

A kínai üzletember – aki a Kommunista Párt tagja is egyben – elmondta, hogy a házasság elsődleges teljesítménymutatója a gyerekszám. A házasságnak eredményt kell hoznia, ami csak a gyermek lehet – üzente. Szerinte a gyermek jelenleg egyébként is sokkal jobb befektetés, mint más vagyoneszközök, például az ingatlan.

A házasság célja szerinte nem az, hogy vagyont halmozzunk fel, például egy házat vagy autót szerezzünk, hanem az, hogy gyermeket vállaljunk közösen – mondta az Alibaba vezére, aki valószínűleg a kínai csökkenő születésszámot szeretné megállítani, 2018-ban ugyanis kétmillióval kevesebb, csupán másfél Magyarországnyi, 15,23 millió gyerek született az országban, ami 1961 óta a legalacsonyabb szám. Kína három éve lazított az egy gyermek-politikán is.

 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
deaksandor
2019. június 29. 01:26
Nem tán látja már néhányuk, hogy az egykepolitika befingott és a nyugdíjrendszerük pár évtizeden belül be fog dőlni, mint a szar? Ilyen ez, ha szocialisták csinálnak valamit. :)
exfahrenheit
2019. június 20. 09:26
Pláne, ha valakinek nincs nyugdíja. :(
thomsen
2019. június 16. 13:02
Az elképzelés nagyon szép, csakhogy az "elnyomó" fiatal férfiak egy hatalmas részének nem jut szülőképes nő, mert nincs. Jobb esetben külföldről "vesznek" maguknak, ha tudnak, ha nem, akkor meg marad a farokverés. Az ebből a torz piaci fölényből következő női hipergámiát pedig még hatványra is emelik a nyugatos fogyasztói társadalmi normák.
deaksandor
2019. május 31. 22:04
De, van náluk is állami nyugdíj, bár kicsit más, mint nálunk: https://nyugdij-nyugdij.blog.hu/2016/01/29/az_uj_kinai_nyugdijreform https://privatbankar.hu/ongondoskodas/kinaban-sem-sokaig-mennek-nyugdijba-az-50-evesek-247869
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik