Kínai milliárdos a dolgozóinak: Szexeljetek naponta, mert a gyerek jobb befektetés, mint a vagyon

2019. május 17. 12:01
Meglepetést váltott ki, amikor Jack Ma, az Alibaba alapító-tulajdonosa a saját dolgozóinak tartott tömeges esküvőn arról értekezett, hogy azok naponta éljenek szexuális életet.

Kína leggazdagabb embere még viccelődött is a „996” számmal jelzett kínai munkahéttel kapcsolatban. A kínai technológiai cégek alkalmazottai ugyanis rendre tüntetnek a reggel kilenctől este kilencig, hat napon át tartó munkarend ellen, amit a kínai techguru is megvédett korábban és áldásnak nevezte a fiatal pályakezdők szempontjából.

A május 10-i „Ali Napon” a cég központjában jelenlévő 102 párnak most azonban elmondta, hogy az életben (pontosabban a 12 órás munkanap után, éjszakánként) a „669” elvét kell követni, azaz hat nap alatt hatszor, hosszan élni szexuális életet (a kínai nyelvben a kilences szó hasonlóan hangzik a hosszú szóhoz).

A kínai üzletember – aki a Kommunista Párt tagja is egyben – elmondta, hogy a házasság elsődleges teljesítménymutatója a gyerekszám. A házasságnak eredményt kell hoznia, ami csak a gyermek lehet – üzente. Szerinte a gyermek jelenleg egyébként is sokkal jobb befektetés, mint más vagyoneszközök, például az ingatlan.

A házasság célja szerinte nem az, hogy vagyont halmozzunk fel, például egy házat vagy autót szerezzünk, hanem az, hogy gyermeket vállaljunk közösen – mondta az Alibaba vezére, aki valószínűleg a kínai csökkenő születésszámot szeretné megállítani, 2018-ban ugyanis kétmillióval kevesebb, csupán másfél Magyarországnyi, 15,23 millió gyerek született az országban, ami 1961 óta a legalacsonyabb szám. Kína három éve lazított az egy gyermek-politikán is.

 


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezt a kínaiak mindig így gondolták. Gyerek = nyugdíj.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés