Ledőlnek az ikertornyok

2019. május 09. 10:20

A tudományos kutatás és oktatás elefántcsont-tornyai, az egyetemek, a 21. században már nem életképesek, ha nem nyitják ki kapuikat a vállalatok, valamint a szűkebb-tágabb társadalmi környezetük számára.

2019. május 09. 10:20
null
Lazányi Kornélia

„Az oktatás és a kutatás már nem önmagában vett érték. A vállalatok, és ez által a felsőoktatásban tanulók sem (csupán) papírt, diplomát szeretnének, de ismeretekre, és még inkább a piacon azonnal alkalmazható kompetenciákra vágynak. Nem tudományos folyóiratokban közölt publikációkra, hanem konkrét vállalati problémákra megoldást kínáló felmérésekre, alkalmazott kutatásokra van szükségük. A tudományos kutatás és oktatás elefántcsont-tornyai, az egyetemek, a 21. században már nem életképesek, ha nem nyitják ki kapuikat a vállalatok, valamint a szűkebb-tágabb társadalmi környezetük számára. Bár alapfeladatuk továbbra is az oktatás és a kutatás, azokat gyökeresen újra kell értelmezni.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palepoli
2019. május 23. 18:25
Most erről úgy ír ez a nő, mintha ezeket nemrég találták volna ki. Valójában mindig is így volt (mármint a középkorban nem, de a huszadik században már igen). Ami az együttműködést akadályozta mindig, az nem az egyetemi oldal, hanem a vállalatok hisztérikus félelme az ipari kémkedéstől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik