Targoncák helyett drónokkal leltározna a magyar startup

2019. május 9. 15:40
Két magyar startup mutatkozhatott be az eMerge Americas innovációs eseményen Miamiban az INPUT Program szakmai támogatásával.

A rendezvény szervezői több száz csapat közül választották a legjobbak közé a kereskedelmi drónokra optimalizált szoftvert fejlesztő Aeriut és az Omnicoach mesterséges intelligencián alapuló, e-sport játékosok fejlesztésével foglalkozó rendszerét. A magyar startupok így Amerika legismertebb angyal- és kockázatitőke-befektetői előtt ismertethették megoldásaikat. 

Az innovációs ökoszisztéma egyik legjelentősebb konferenciáján negyven országból mintegy 15 ezer érdeklődő és több mint négyszáz cég vett részt 2019. április 29-30. között. 

„Az eMerge Americas egy kiváló lehetőség, és biztos vagyok benne, hogy mindkét cég remekül megállja a helyét a megmérettetésen. A magyar fejlesztők saját kreativitásuknak és az INPUT Program szakmai támogatásának köszönhetően egyedülálló tapasztalatokkal és értékes kapcsolatrendszerrel gazdagodva térhetnek majd haza” – mondta az infokommunikációért felelős helyettes államtitkár az esemény előtt.

A kormány fokozott figyelmet fordít arra, hogy ösztönözze és segítse az innovatív ötleteket és vállalatokat – tette hozzá Solymár Károly Balázs.

Az Aeriu kereskedelmi forgalomban kapható drónokra optimalizált szoftvere

nagy energiaigényű targoncák nélkül teszi lehetővé a nagy raktárakban történő leltározást.

A szoftver leolvas bármilyen, jelenleg is használt vonalkódot és az így nyert adatokat az Aeriu által fejlesztett felhőben tárolja, ezáltal folyamatosan naprakész információt biztosít. 

Az Omnicoach a világ első, mesterséges intelligencián alapuló rendszere, amely az e-sportolók fejlődését segíti. A rendszer kielemzi a játékosok teljesítményét és személyre szabott tanácsokkal, gyakorló feladatokkal támogatja őket. A terméket 2018 decemberében vezették be, jelenleg két játékra elérhető és több mint 1000 felhasználója van, több mint kétharmaduk amerikai.

(MTI)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés