Az automatizáció nem arról szól, hogy az emberektől elvegyük a munkát

2019. április 24. 15:45

Fontos, hogy valami kézzelfoghatót is létrehozzunk az ipar területén, mert csak az az ország lesz sikeres, amelyik saját termékekkel, megoldásokkal rendelkezik. Interjú.

2019. április 24. 15:45
null
Dr. Berzsenyi Miklós

„A gépi tanulás, a mesterséges intelligencia ma slágertémának számít, mi azonban mindig is hittünk az automatizálásban. Ez nem arról szól, hogy az emberektől elvegyük a munkát: az automatizálás révén sokkal könnyebbé és biztonságosabbá tehető a mindennapi munkavégzés, miközben a munkavállalók is érdekesebb feladatokon dolgozhatnak a napi monoton, szabályozható teendők helyett.

(...)

Nemzetgazdasági szempontból sem jó csak szolgáltatásokra építkezni. Fontos, hogy valami kézzelfoghatót is létrehozzunk az ipar területén, mert csak az az ország lesz sikeres, amelyik saját termékekkel, megoldásokkal rendelkezik. Ugyanakkor hiszem, hogy az általunk kifejlesztett folyamatirányító rendszerek egy szebb jövőt is szolgálnak. Nagyon nem mindegy, egy nagyipari üzem mennyi energiát, mennyi vegyszert használ – ha az algoritmusainkkal le tudjuk csökkenteni ezek mennyiségét, azzal nemcsak az üzemeltetőnek spórolunk költséget, de a környezetet is kíméljük.

Ha egy élhetőbb bolygót szeretnénk, először élhető megoldásokat kínáló rendszereket kell létrehoznunk. De az automatizálás a munkaerőpiacon is segít, hiszen így nem a meglévő embereket kell pluszmunkával terhelni, és a multinacionális vállalatok is jobban az országban maradnak.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hóvirágcsempész
2019. április 24. 23:56
Te hülye vagy ehhez , fasszopó nertárs . Aludj jól , Lőrinc barát csuffadt farkával a leprás szádban , te utolsó süpredék fideszpribék .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik