2014 és 2017 között nagyot nőtt a háztartások nettó vagyona

2019. április 10. 10:00
A háztartások nettó vagyona 2014 és 2017 vége között jelentősen nőtt, miközben az áremelkedés ebben az időszakban 5 százalék körül alakult, a szektor nettó vagyona 44 százalékkal lett nagyobb. A vagyonnövekedésben elsősorban az ingatlanok értékének emelkedése játszotta a vezető szerepet – mondta Huszár Gábor, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elemzője kedden a jegybank sajtótájékoztatóján.

Az MNB kedden mutatta be a Miből élünk? című, 2017-es háztartási vagyonfelmérés eredményeit.

Huszár Gábor elmondta: a felmérés adatai szerint a vagyonnövekedés lényegében minden háztartási csoportban jelentős volt, akár életkor, régió vagy a nettó vagyon nagysága szerinti bontásban vizsgálták azt.

A növekedés lényegesen nagyobb mértékű volt az átlagnál Közép-Magyarországon és az Alföldön, a 66-75 éves korosztályban, illetve a vagyon nagyságát tekintve a felső 10 százalékba tartozó háztartásoknál. A háztartások alsó 50 százalékának részesedése a teljes nettó vagyonból 2014-es felméréssel összehasonlítva lényegében változatlanul, 9 százalékon állt. Az egy háztartásra jutó nettó vagyon átlagos nagysága 27 millió forint, a medián érték (a közép érték) 12 millió forint volt 2017 végén – jelezte a jegybank szakértője.

(MTI)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Diktatúra, oktatásegészségügy, mészároslőrinc, középtávon nem fenntartható! Kell még valamit mondanom, ILDIKÓ?

"Ez a fejlődés le fog lassulni, amit adtak a családoknak az helyes, de kevés, -mi többet adtunk volna. Lehet, hogy a gyerekek ingyen étkeznek, de nem jó a kaja. A zingyenes tankönyv jó dolog lenne, de a tartalma nem felel meg a mai európai értékeknek. és stb. és stb. Tehát. Minden úgy rossz, ahogy van!
Ja és eljön az az idő, amikor Orbán már nem lesz miniszterelnök.
(Reméljük minél később! Bár......egy jó Szél kormány.....?!)

Stróman Pénztáros Lőrinc vagyona vajon mennyit dobott a statisztikán??
Mert a 2015-ös 8 Mrd Forintból 2018-ra 230 Mrd Forint lett, ami azért nem akármilyen eredmény, bár a híveket ez nyilván nem zavarja...

"akinek nincs semmije, az annyit is ér"...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés