Forbes: A férfiasság mérgez és klímaváltozást okoz

2019. április 5. 11:40
A lap szerint nem véletlen, hogy a nőknél látunk környezetbarát bevásárlótáskákat, itt lenne az ideje ezért a nemi előítéleteink és hierarchiáink megszüntetésének, a globális felmelegedés megakadályozásának érdekében. A globális felmelegedés lassításához a gendertudományon keresztül is vezethet út?

A Utah State University kutatói négy másik intézménnyel közösen megvizsgálták, hogy a különböző nemekhez tartozók viselkedése és döntései hogyan kapcsolódnak a klímaváltozáshoz. Ehhez hét kísérletet végeztek kétezer résztvevővel az USA-tól Kínáig.

A kutatók következtetése szerint azok az emberek tettek többet a környezetért – legalábbis bevallásuk szerint –, akik inkább feminin identitásúnak tartották magukat.

Egy kísérletben azt figyelték meg, hogy azok a férfiak vásároltak kevésbé környezetbarát termékeket, akiknek két ajándékkártya közül a férfiasságot sértő – színes, virágos – képeslapot mutatták meg korábban.

A kutatásban azt találták, hogy amikor a férfiak veszélyben érzik a férfiasságukat (mert nőies ajándékkártyát mutattak nekik a tudósok), akkor még inkább környezetszennyező döntéseket hoznak annak érdekében, hogy megőrizzék a nemi identitásukat. 

A kutatók szerint egy rejtett, ám rendkívül fontos jelenséget sikerült feltárni, ami segíthet jobban védeni a környezetünket. Ehhez arra lenne szükség, hogy vessük le a nemi előítéleteinket és a mérgező nemi hierarchiákat.

 


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha ezt mondják, akkor a végén azt sem hiszem el nekik, hogy az emberek idézik elő a klímaváltozást.

Az anyátok picsáját...

Az amerikai pszichológusok egyesülete után a Forbes is beállt a sorba.
Tetszik, hogy a környezetvédelmet felvilágosítással és környezetszennyező áruk megadóztatásával képzelik el, hanem a nemi identitás megváltoztatásával.
Ezek után lehet, hogy jó lenne ismerni a teljes metodikát, mert azon se lepődnék meg, ha eleve erre a végeredményre építették fel a felmérést.

A környezetemben körülnézve sem tudom egyértelműen kijelenteni, hogy a nőket jobban érdekli a környezetvédelem, szóval nagyon nem látom azt, amit a Forbes sugallni akar.

Baromság, de hosszabb távon mindig hatásosabb rámutatni arra, hogy miért hülyeség amit mondanak, ütés helyett.
Sokszor pont a mártírszerepre hajtanak, mert az áldozatszerepben már érvelni sem kell, megnyerték a többség szimpátiáját.
Hamarjában a téli ellenzéki tüntetések jutnak eszembe, ahol annyira megküzdöttek azért, hogy végre, csak egyszer, üssék meg őket a kamerák előtt (szerencsére sikertelenül)
Meg ott van a néger buzi színész esete, akit annyira nem akartak elverni, hogy még ezt is magának kellett elintéznie.

Hát igen, a legtöbb nő addig környezetvédő (ha egyáltalán) ha nem áll szemben a kényelmével. Nekem is ismerősek az ilyen esetek, mint a hangja miatt járatott tévé (lenémítva!), fűtési szezonban egész nap résnyire nyitva hagyott ablakok, hogy utána a soha nem használt impulzusvásárlások "eredményeit" ne is soroljam.

Vannak, de szerintük semmilyen téren nem működnek jól. Megkezdődött az átnevelés......

Anyátok a mérgező, tetvek.

Jöjjenek, jól fognak jönni a vágóképek az EU parlamenti szavazás előtt.
Bár szerintem Ny-EU-ban még ha bedöntik a kerítést sem lehet róluk majd hallani...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés