Matolcsy azt csinálja, amit az ellenzéknek is kellene

2019. március 13. 00:17

Ésik Sándor
Azonnali

A magyar ellenzék nagy része mögött álló szellemi háttér most már több mint egy évtizede képtelen hasonló szellemi teljesítményre.

„Hiénakacaj övezte az MNB legújabb programját, melynek valóban vannak finoman szólva bátor pontjai – például hogy a születések száma körülbelül 20 százalékkal meg fog ugrani az elkövetkező tizenegy évben. Azonban ezt a programot kiröhögni több szempontból is hiba volna. (...)

A magyar ellenzék nagy része mögött álló szellemi háttér most már több mint egy évtizede képtelen hasonló szellemi teljesítményre. Mert lehet kiröhögni Matolcsyt és a programját, de az MSZP, a DK, az LMP hasonló dokumentumai a nyomába se érnek. Az LMP eleinte még csinált hasonlókat, de már ott is leginkább csak a frakciózással vannak elfoglalva.

Ilyen szempontból érdekes fejlemény a Hegymenet 2017-es megjelenése és az akadémiai kutatóhálózat ellenállása a leszervezésükkel szemben. Ez a két jelenség ezres nagyságrendű felsőértelmiséget mutat, amely a kormány politikájával részben vagy egészében nem ért egyet, és azt, amint az egy demokráciában az értelmiség kötelessége, alaposan, megindokolva kritizálja.

Ha tudni akarjuk, hogy miért nincs Orbánnak alternatívája, hát ezért nincsen.

Azért, mert az orbáni politika értelmes, hőzöngéstől mentes kritikája létezik, de semmilyen közéleti szerephez nem jut, mivel az ellenzéki politikusok épp a magyar nyelv egyik legidegesítőbb anakronizmusa, az ly helyes alkalmazásával ismerkednek. Esetleg nagyon összefognának valakivel. Illetve nem, fogjon össze mindenki ővelük!”

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://makronom.mandiner.hu/trackback/141136

Ajánljuk még a témában