A magyar anyák tizede szült tiniként tavaly

2019. március 12. 21:28

Stubnya Bence
Index
A gyerekvállalási kedv néhány év alatt sokat nőtt Magyarországon.

„A gyerekvállalási kedv néhány év alatt sokat nőtt Magyarországon. A KSH Népesedéstudományi Kutatóintézetének 2018-es kiadáványában megjelent tanulmány szerint a maximum 8 osztályt végzett nők száma 473 ezerről 363 ezer főre esett vissza 2011 és 2016 között a 15-44 éves korcsoportban, miközben mintegy tizedével nőtt körükben a gyerekszám. Ezzel szemben a diplomásoknál egy fordított trend figyelhető meg, a csoport létszáma a vizsgált időszakban 10 százalékkal nőtt, viszont csak 4 százalékkal lett több náluk a gyerekvállalás. Összességében tehát nem azok szültek, akiktől ezt várná a kormány.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jó lenne hiteles statisztika arról, mi mennyi? Az USA-ban nem szégyenlősködnek, így ott az átlagember is eléri azokat az adatokat, amihez itthon tudományos publikációkat kell böngészni.
A magyarországi cigányok létszám közelíti a milliós létszámot és valószínűleg már minden ötödik újszülött tőlük származik.
A cigányság reprodukciós rátája 3-3,3 közötti érték, ami folyamatos, erőteljes létszám növekedésüket jelenti. A 2012 táján mért 1,23 TFR úgy jött ki, hogy magyarok reprodukciós száma talán még az egyet sem érte el. Stubnya lipsinek legyen ez a kályha: a mai 1,54 TFR az jelenti, hogy de bizony, a magyar gyerekvállalás végre elindult felfelé- most 1,3 körül lehet.
Mivel a cigányság született képességei szakadékra vannak a magyarokétól, az ország hosszútávú prosperitásának alapfeltétele, hogy arányuk ne növekedjen tovább. A Fidesz demográfiai programja ebbe az irányba mutat az adóból jóváírható támogatásokkal. Csak remélni lehet, hogy a program nem puhul fel és nem a négy gyerekes cigány átlagcsalád lesz az eredménye...

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2019. március 13. 15:48

Mert olvasok és okos is vagyok...

Hát a 2,57-ről küldhetnél linket, megköszönném...

A cigány gyerek - ha elborul az agya - azt ordítja:
"A f.szunkkal szerezzük meg tőletek ezt az országot"...
És komolyan gondolja.
Többedszer írom:
18 év 8 hónapos kor alatt szülő nőt, közpénz bármely formájával támogatni TILOS.
Van annak szüleje, nagyszüleje, igaz, csak 36 éves, de akkor is, támogassák ők, ne a magyar adófizető, aki esetleg hajnal 4-kor nem azért kel fel minden nap, hogy a cigány-nemcigány, - teljesen lényegtelen - ifjú hölgy a magyar állam pénzéért b.sszon.

Nem a hírhozót kell bántani, Stubnya miről is tehet?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés