Be tudná dönteni Soros a forintot? (2016)

2019. február 21. 15:48

Nem tűnik túl jó ötletnek.

2019. február 21. 15:48
null
Szabó Gergely

„Hacsak nincs valamilyen hatalmas nemzetközi krach és tőkemenekítés az elkövetkező pár évben, a forint gyengülésére való fogadás − a jelenlegi folyamatok változatlansága mellett − nem tűnik túl jó ötletnek. Egyszerűen azért nem, mert a kereslet-kínálat a forint erősödése irányába mutat. A jegybanknak egyre inkább a forint felértékelődésének elkerülése okoz majd gondot: idővel kifejezetten örülhet annak, ha külső adósság eladója van, vagy akár spekulánsok forint kínálatot biztosítanak. Így játsszanak a forint gyengülésére a spekulánsok.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tiszafa
2019. március 18. 14:02
Ma már nem. És nem csak Soros, más se. Persze van egy feltétele a véleményemnek: Matolcsy legyen a Nemzeti Bank élén, amikor bárki is megpróbálja a forint bedöntését.
balbako_
2019. március 15. 08:19
Soros a Forint ellen is játszott és nyert is nem kis pénzt posztkomcsi kormányaink alatt.
aleb19
2019. március 13. 12:32
a magyar ugar kifosztasat pont a mestersegesen erosen tartott forint fokozza...csak egy olyan egyszeru termek mint vaj eseteben is a magyar vaj fogyasztas kb fele nemet eredetu
Akitlosz
2019. március 06. 19:13
"Egyszerűen azért nem, mert a kereslet-kínálat a forint erősödése irányába mutat." Na persze. Erős forint még a mesében sem létezik és nem is létezett. Aki erős forintra számít, hogy ő vagy nagyon buta vagy azért fizetik, hogy ilyeneket mondjon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik