Növekedés

Javította Magyarországra vonatkozó növekedési előrejelzését az Európai Bizottság

2019. február 7. 12:20
Az Európai Bizottság úgy véli, hogy a belső kereslet ciklikus fellendülése ellenállóbbá tette a magyar gazdaságot a nemzetközi környezet tavalyi viszonylagos romlásával szemben.

 

Javította a magyar bruttó hazai termék (GDP) növekedésére vonatkozó prognózisát az Európai Bizottság, a korábban várt 3,2 százalékkal szemben idén 3,4 százalékos, jövőre pedig 2,6 százalékos gazdasági növekedésre számít.

A brüsszeli testület csütörtökön tette közzé előzetes téli gazdasági előrejelzését, amelyben kiemelték, hogy a GDP tavaly a szakértői számításokat meghaladva 4,8 százalékkal nőtt, ami a negyedik legmagasabb érték az Európai Unióban, míg 2017-ben 4,1, 2016-ban pedig 2,3 százalékos volt az emelkedés.

Mint írták, a belső kereslet ciklikus fellendülése ellenállóbbá tette a magyar gazdaságot a nemzetközi környezet tavalyi viszonylagos romlásával szemben. A belföldi kereslet azonban mostanra elérte a csúcsát, innen már visszaesés várható, miközben az export növekedése továbbra is csak mérsékeltnek mondható, és ezek a tényezők nagy valószínűséggel a gazdasági növekedés lassulásához vezetnek majd.

(MTI)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mit szólnak ehhez most a sértődött, komcsi-libsi nagy szakértők? László csaba, kériék, szürke kardigánosok?
..........

Surányi már elkezdte
https://www.portfolio.hu/gazda..

IMF jóslat
Lehet, hogy ők már abban gondolkodnak, hogy visszajön a gyurcsi-rezsim?

"Középtávon a Valutaalap elemzése szerint lassul majd a magyar gazdaság növekedése, további reformokra lenne szükség ahhoz, hogy fennmaradjanak a kedvező körülmények. A szervezet szakértői azt jósolják, hogy az idén összességében 4,9 százalék lehet a gazdaság növekedése, majd ez 2020-ban 3,5 százalékra lassul. Középtávon 2024-ig fokozatosan 2,2%-ra lassulhat a magyar gazdaság növekedése."
https://www.portfolio.hu/gazda..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés