Orbán: Az alku urai a dolgozók

2019. január 10. 12:30

A kormány mindent megtesz azért, hogy meglegyen a 4 százalékos növekedés az idén - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Budapesten, az év első kormányinfóján, megjegyezve: álláspontjuk szerint ha nem hoznak az első negyedévben a gazdasági növekedést segítő lépéseket, az 4 százalék alatt lesz.

2019. január 10. 12:30
null

A kormányfő kifejtette: 2010-ben Magyarországon 3,7 millióan dolgoztak, ma 4,5 millióan, és ha minden jól megy, azzal kell számolni, hogy hosszabb távon is 4,5-5 millió lesz a munkát vállalni képes és akaró emberek száma, ami megközelíti a teljes foglalkoztatottságot.

Úgy vélte, ezért nem érdemes olyan gazdaságpolitikát csinálni, amely több ember munkáját igényelné, olyan növekedés kell, amely ennyi emberrel működtethető gazdaságból fakad. 

Orbán Viktor szerint a munkavállalók szempontjából inkább jó a kialakult helyzet, mert ha ma valaki dolgozót akar, „lasszóval kell fogni”, és „az alku urai a dolgozók”, ami kikényszeríti a magasabb fizetést, a jobb képzést.

Egy az MNB elnökének lejáró mandátumára vonatkozó kérdésre a miniszterelnök közölte: az ügyben „semmilyen meglepetés nem várható”.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2019. március 08. 09:41
A teljesítménye tette azzá, hogy a legjobb magyar miniszterelnökök sorában emlegetjük.
forgacsevike
2019. január 19. 00:12
Magasan kiemelkedik a többi politikus fölött.Ezért is szeretjük sokan.
Nick Holgerzson
2019. január 11. 09:28
A rendszerváltás óta a legjobb miniszterelnök! Hajrá O.V.! Hajrá Magyarország! (Jó volt a mai sajtótájékoztató.)
Kup Lung
2019. január 11. 07:34
Az infó lényeges infója éppen ez volt : gazdasági növekedést segítő lépéseket tesznek a 4% -ért . ---- Meglátjuk mik lesznek ezek . Megint az MNB lesz a főszereplő a hitelével .Netán más . további foglalkoztatás politikai lépések. ------ Azonban itt futunk az idővel . Ugyanis ha az általa mondott magasabb fizetésű munkahelyek ahol ráadásul képzik is a dolgozót (amiről sok cég leszokott ugye ) nem teljesülnek 1-2 év alatt akkor nehéz szitu áll elő . Bizakodjunk :) -------- A 3-5%-os tartomány után ugyanis folyamatosan kell teljesítenünk 2020-tól az 5%-ot hogy végre tudjuk hajtani a versenyképességi fordulatot (míg az EU támogat minket) . ---- Ja ! Ezt is is ő mondat a kamarai beszédében . És ezt mindenki tudja persze . A sok magyar módra vett kanyar és elvesztegetett idő után igen rövid pórázon tud mindez megvalósulni . Kemény évek elé nézünk a látszólagos nyugalom ellenére .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik