A németek magasabb fizetéséért is dolgoznak a magyar Audi-dolgozók

2019. január 8. 0:12

Bucsky Péter
G7
Ha az Audi ugyanakkora részét fizetné ki a magyar munkások által előállított hozzáadott értéknek, mint a németeknek, akkor legalább havi 1,2 milliót kellene a munkásoknak hazavinni.

„Elsőre kifejezetten jól hangzik, hogy a magyar Audinál 2017-ben 444 ezer forint volt a bruttó átlagkereset. Ha viszont egy kicsit mélyebben a számok mögé nézünk, akkor kiderül, hogy a német anyacég egyáltalán nem bőkezű, sőt, nagyon is alulfizeti a magyar dolgozóikat, akik így – a cég nyereségén túl – a németek magasabb fizetéséért dolgoznak.

A magyar átlagbér másfélszeresét kereste meg a győri Audi Zrt. 13 612 dolgozója tavaly. Sokan nem értették, hogy mégis miért követelnek a szakszervezetek és a munkavállalók béremelést. A novemberi hírek szerint 18 százalékos béremelést kértek a szakszervezetek, amit külső szemmel elég túlzónak érezhetünk. Ha viszont az Audi szempontjából nézzük, szó sincs túlzásról.

Ha az Audi ugyanakkora részét fizetné ki a magyar munkások által előállított hozzáadott értéknek, mint a németeknek, akkor legalább havi 1,2 milliót kellene a munkásoknak hazavinni.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 65 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Úgy csináltok, mintha nektek, balliberálisoknak nem lenne benne szerepetek, hogy ilyen alacsony a bér Magyarországon!

Egyszerűen egetrengető a pofátlanság, ahogyan 10 évvel ezelőtt oktattatok minket a békák helyzetéről, vagy az ingyen ebéd témakörében, lekezelően, a felsőbbrendűségetek tudatában, ahogyan ránk vágtátok a magas adókat, mert akkor éppen a kapitalizmus majmolásából kívántatok nyerészkedni. Ma meg minden gond nélkül fordultok újra Marxhoz. Semmit nem értetek a világból és egyetlen cél vezérel benneteket nyavalyás kommunista fattyak, a lopás lehetősége.
Ti mindent és annak az ellenkezőjét is képesek vagytok teljes hittel hirdetni. Csak dolgoznotok ne kelljen! Mocskos balliberális banda!

Olyan nehéz lehet leírni:-)))))

Az alacsony bérek vonzzák be a tőkét, amiből aztán lehet fejleszteni, ami később a bérek fejlődéséhez is vezethet. Ha jó a gazdaságpolitika. ha nem, akkor az alacsony bérek alacsonyak maradnak. Olyan nincs, hogy egyből német bérszintre ugrunk, mert megérdemeljük. Lehet, hogy járt volna, de hogy nem jutott, az biztos.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés