Gazdaság

KSH: Ismét mélységi rekordon a munkanélküliség

2019. január 2. 9:08
A 25-54 évesek, azaz a legjobb munkavállalási korúak munkanélküliségi rátája 3,2 százalék volt, az 55-74 éveseké pedig 2,5 százalék.

A tavaly szeptember-novemberi háromhónapos időszakban a munkanélküliek átlagos létszáma az egy évvel korábbihoz képest 9 ezerrel, 169 ezerre, a munkanélküliségi ráta egy év alatt 0,2 százalékponttal, 3,6 százalékra csökkent, ami az előző háromhavi átlagnál is 0,1 százalékponttal alacsonyabb és megegyezik a nyár elején mért eddigi legalacsonyabb értékkel – jelentette szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A 15-24 évesek munkanélkülisége lényegében nem változott,  munkanélküliségi rátájuk 10,2 százalék volt. A munkanélküliek több mint ötöde ebből a korcsoportból került ki. A 25-54 évesek, azaz az ún. legjobb munkavállalási korúak munkanélküliségi rátája 3,2 százalék volt, az 55-74 éveseké pedig 2,5 százalék. A változások mindkét esetben mintavételi hibahatáron belüliek voltak.

A munkanélküliség átlagos időtartama 14,6 hónap volt, a munkanélküliek 38,5 százaléka legalább egy éve keresett állást, vagyis tartósan munkanélkülinek számított.

(MTI)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 59 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Elfogy azok száma akiket munkába lehet állítani. Az ország csődbe megy, Orbán kormány megbukik. Mindenki szerezzen be szürke kardigánt, hogy jól lássa a történteket. ;-)

A 2018. szeptember–novemberi időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 494 ezer fő volt, melyből 5 millió 494 ezer fő külföldön dolgozott a szürke kardigánosok statisztikája szerint.

"Én is benne vagyok a statisztikában..."

Na ja! Benne vagy. A Himnuszba is. Te vagy a bal-sors.

Csaba László szerint "Az elmúlt tíz év kormányzása mindent elrontott, amit csak tudott". Majd Márki-Zay Mozgalma megmenti a csődbe menő országot. A Mozgalom alapítói: Dr. Márki-Zay Péter, Dr. Hadházy Ákos, Dr. Ábrahám Júlia, Dr. Bod Péter Ákos, Elek István, Dr. Kaltenbach Jenő, Kész Zoltán, Dr. Lengyel Róbert, Lukácsi Katalin, Dr. Magyar György, Dr. Mellár Tamás, Üveges Gábor

Most már tényleg, de igazán takarodnia kell a Zorbánnak.

:))

Nem hát:-))))) kb hatezerrel kevesebb, mint a 4,5 millió:-))))

@jederman

"A számok nem szeretik, ha a 2010-es 500 000 munkanélkülinek akarnak 1 000 000 új munkahelyet teremteni"
@ a_Kánya
Főleg, ha valaki hazudik a munkanélküliek módszertanáról.
........

Ez a szerencsétlen nem lát tovább az orránál.

A többlet munkahely igénynél nemcsak a munkanélkülieket kell számításba venni.
Az eredményt úgy lehet kihozni, ha a munkanélküliek számához hozzáadjuk a várható megszűnő munkahelyeket, hozzáadjuk az először belépőket (iskolából kikerülőket), levonjuk a nyugdíjba vonulókat. Amennyiben mindezt elvégezzük valószínűsítem, hogy a szükséges többlet munkahely meghaladja az egymilliót.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés