Kétmilliárd forintból gyártási központot alakít ki a Laurastar Kapuváron

2018. december 14. 12:16
Kétmilliárd forint önerőből gyártási központot alakít ki Kapuváron a svájci székhelyű, prémiumkategóriás vasalótermékeket gyártó Laurastar, a fejlesztés alapkövét csütörtökön tették le.

Tóth Tihamér, a Laurastar Services Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a gyártás 2020. januárjában indul a 4800 négyzetméter alapterületű új üzemben. 

Az anyacég stratégiai döntése értelmében Portugáliából kerül át a gyártás, amelynek éves kapacitása eléri a 150 ezret. Jelenleg Portugáliában mintegy százezer terméket gyártanak évente.

A Kapuváron 2006 óta jelen lévő svájci vállalat kezdetben a termékek javításával foglalkozott. Tavaly adták át azt a részlegüket, ahol az úgynevezett refurbished termékekkel is foglalkoznak, vagyis a rövid időn belül meghibásodott vagy szállítási sérült árukat újítják fel, a gyártósorival megegyező minőségben. 

Az ügyvezető igazgató elmondta, hogy éves szinten mintegy harmincezer terméket javítanak, a refurbished termékek felújítása pedig eléri az ötezret. 

A Laurastar kapuvári üzemében a szervizközpontban tíz európai uniós országból és Svájcból érkező gépeket javítanak – tájékoztatott Tóth Tihamér. 
Jean Monney, Laurastar SA elnöke arról beszélt köszöntőjében, hogy a cég ötven embert foglalkoztat, a gyártás indulására a létszámot szeretnék megduplázni. 

Peter Burkhard, Svájc magyarországi nagykövete ünnepi beszédében méltatta, hogy a Svájc és Magyarország között a 19. század óta szoros a gazdasági kapcsolat. Meglátása szerint a magyarországi termelőcégek sikerességének titka a produktivitásban és a hozzáadott értékben rejlik. 

A nyilvános céginformációs adatok szerint a Laurastar Services Kft. tavaly 254 millió forint nettó árbevételt ért el, ami 7 millió forinttal haladta meg az előző évit. Nyeresége 5 millió 190 ezer forint volt, 929 ezer forinttal volt kevesebb, mint 2016-ban. 

(MTI)


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés