Élelmiszer-fenntarthatóságban a világelsők közé került Magyarország

2018. december 4. 10:20

Bekerült Magyarország a legjobb tíz ország közé abban a rangsorban, amelyet az Economist Intelligence Unit és a Barilla Center alkotott meg. Nem dobjuk ki az ételt, a mezőgazdaságban fenntarthatóan gazdálkodunk a vízzel és a földdel, illetve a magyar ételek tápértéke is kiváló, amihez az emberek hozzá is jutnak.

A listában Magyarország előtt Franciaország, Hollandia, Kanada, Finnország, Japán, Dánia, Csehország, Svédország és Ausztria áll. A 67 országot tartalmazó rangsor szerint Magyarországon szinte alig dobják ki az ehető élelmiszereket, a természeti erőforrásokat a magyar mezőgazdaság nem zsákmányolja ki, például a levegő minőségére is elhanyagolható káros hatást gyakorol a gazdálkodás.

Pozitívum, hogy Magyarországon az alultápláltság és a táplálkozási hiányosságok sem jellemzők, inkább a túltápláltság és a túlzott gyorsétterem-látogatás jelenti a problémát.

Hozzáteszik, hogy Magyarország javíthatna a földhasználat termelékenységén. Ehhez egyébként a mezőgazdaságban is meg kell jelenniük az új technológiáknak és innovációknak.

A bejegyzés trackback címe: https://makronom.mandiner.hu/trackback/32528

Ajánljuk még a témában