A Standard & Poor’s negatívra rontotta az olasz adósságkilátást

2018. október 27. 15:24
A Standard & Poor’s stabilról negatívra rontotta az olasz adósságkilátást pénteken. A nemzetközi pénzügyi szolgáltató szerint a jelenlegi kormány gazdaságpolitikája nem kínál jó növekedési perspektívákat és az adósságállomány csökkentését sem segíti.

Az olasz kormány számára kedvező, hogy leminősítés azonban nem történt. Az S&P szerint 2019-ben az olasz költségvetési deficit meghaladja majd a korábban várt szintet és az adósságcsökkentés sem sikerülhet. Szerintük a várt 2,4 százalék helyett 2,7 százalék lehet az olasz deficit 2019-ben.

A nemzetközi pénzügyi szolgáltató globális minősítési részlege (S&P Global Ratings) péntek éjjel Londonban bejelentette azt is, hogy a kilátásrontással egy időben megerősítette a hosszú és rövid futamidejű olasz szuverén kötelezettségek „BBB/A-2” szintű osztályzatát.

A hitelminősítő attól is tart, hogy a nagyobb deficit kedvezőtlenül hat a magánszektorra, emellett túlzottan optimistának találja az olasz kormánynak a gazdasági növekedésre és az adósságállományra vonatkozó becsléseit. 


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés