Repülőgépgyártás

Október végén indul a termelés a Magnus Aircraft pécs-pogányi repülőgépgyárában

2018. október 19. 10:10
Október végén indul a termelés a Magnus Aircraft Zrt. a pécs-pogányi repülőtér szomszédságában található repülőgépgyárában – közölte a cég vezérigazgatója újságírókkal a beruházás első ütemének hétfői zártkörű átadása kapcsán rendezett csütörtöki sajtónyilvános üzembejáráson.

Boros László mérföldkőnek nevezte a cég pécsi gyártóbázisának kialakítását, amely szavai szerint lehetővé teszi, hogy világ bármely pontjáról érkező megrendeléseket megfelelő színvonalon, minőségben és határidőre tudják kiszolgálni.

Első ütemben egy 1900 négyzetméteres összeszerelő üzem és 300 négyzetméteres irodahelyiség épült fel mintegy 3 milliárd forintos beruházással – ismertette. A termelés október végén indul, az összeszerelő üzem kapacitása évi száz repülőgép gyártását teszi lehetővé.

Boros László hangsúlyozta, hogy a második ütemben megvalósuló mintegy 5000 négyzetméteres kompozitelem-gyártó üzem elkészültével kapacitásuk évi kétszáz repülő fölé emelkedik. A már jelenleg is épülő üzemrész 2019 tavaszára készül el.

A vezérigazgató közölte: a cég jelenleg mintegy ötven főt alkalmaz, a kompozitüzem elkészültével pedig legkevesebb 115 embernek adnak majd munkát.

A cég korábbi ismertetése szerint a Magnus Aircraft a világon először fejlesztett ki kompozit anyagokból készülő kétüléses repülőgépet, amely műrepülésre alkalmas. Emellett kifejlesztett egy olyan gépet, amely nem kerozinnal, hanem benzinnel működik, és szintén kompozit anyagból készült; így alacsonyabb a környezetterhelése és fenntartási költsége, mint más repülőknek.

A magyar kormány az 5,16 milliárd forintos beruházással felépülő létesítmény kialakításához 2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít.

(MTI)

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Pont ezt akartam kérdezni: mi van a villanyrepülőkkel?
Egyébként hajrá, örülök neki!

Előbb derüljön ki, hogy hogy megy az üzlet, majd utána rámozdulnak. Ez a két Stróman sem hülye, hogy lukra fusson! A Questor vagyon értékes része is már a Nemzet Gázszerelőjének, Stróman Lőrincnek a vagyonát gyarapítja.

Az adófizetők meg kárpótolták a becsapottakat, a Questor vagyon meg elment máshová...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés