Spanyolországban 0,6 százalékkal nőtt a munkanélküliség szeptemberben

2018. október 2. 17:37

Spanyolországban 0,6 százalékkal, több mint húszezerrel nőtt a munkanélküliek száma szeptemberben az előző hónaphoz képest – közölte a spanyol munkaügyi minisztérium kedden.

A munkaügyi központokban nyilvántartott munkanélküliek száma 3,2 millió volt az év kilencedik hónapjában. A növekedés elsősorban a szolgáltatói szektort érintette, augusztushoz viszonyítva mintegy 29 ezerrel több munkanélkülivel. Területi bontásban pedig  számuk Andalúziában nőtt a legnagyobb mértékben, több mint 12 ezerrel.

Tavaly szeptemberhez képest egy év alatt 6 százalékkal, több mint 207 ezerrel csökkent a munkanélküliek száma Spanyolországban – részletezte közleményében a minisztérium.

A spanyol statisztikai hivatal adatai szerint a spanyol munkanélküliségi ráta 15,3 százalék volt az idei második negyedévben, ami 1,4 százalékpontos csökkenést jelent az első negyedévhez viszonyítva. 

A spanyol kormány erre az évre 15 százalékos munkanélküliségi rátával számol a tavalyi 16,5 százalék után, jövőre pedig 13,4 százalékot vár.

(MTI)

A bejegyzés trackback címe: https://makronom.mandiner.hu/trackback/32251