Még gyorsabban nőtt a GDP a második negyedévben, mint várták

2018. szeptember 06. 08:12

A Központi Statisztikai Hivatal korábbi, augusztusi számítása szerint a második negyedévben 4,4 százalékkal nőtt a magyar gazdaság. Ezzel szemben a friss, szeptember 5-i adatokból látszik, hogy a növekedés 4,8 százalékos volt.

2018. szeptember 06. 08:12
null

A különbség annak köszönhető, hogy a piaci alapú szolgáltatások a vártnál is jobban teljesítettek: a szolgáltatások bruttó hozzáadott értéke együttesen 4,3%-kal nőtt. A legjelentősebb növekedést (7,7%) a kereskedelem, szálláshely-szolgáltatás és vendéglátás érte el. A szakmai, tudományos, műszaki és adminisztratív tevékenység együttes teljesítménye 6,7%-kal bővült. Az információ, kommunikáció nemzetgazdasági ág hozzáadott értéke 5,2, a szállítás, raktározásé 3,8%-kal emelkedett.

A bruttó hazai termék 2018. második negyedévi, 4,8%-os növekedéséhez a szolgáltatások 2,3, az ipar 0,8, az építőipar 0,9 százalékponttal járultak hozzá.

(KSH)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2018. november 08. 19:41
Nem fenntartható. Vagy nem is. Vagy csak az eus pénzeknek köszönhető. Most nem tudom melyik jön, de majd elmondják itt hamarosan a "szagemberek".
Héja
2018. szeptember 07. 18:36
Jártam az USA-ban, méghozzá a dúsgazdag Kaliforniában. Pokoli különbségek vannak a jövedelmi viszonyok közt. Habzsi-dőzsi és mély nyomor pár négyzetkilométeren belül, a fallal körülvett, fegyveresen őrzött villaparkokról nem is beszélve. Megdöbbentett, majd pár hét után megszoktam. Még a lakókocsi-városokat is, pedig azok aztán elképesztőek. Színes és fehér kiskölykök játszanak, verekednek a porban, drogos szülők, víz sincs mindenhol...
alex.leopardi
2018. szeptember 07. 18:25
nagyon jó,többet,zseni vagy
ellenforradalmár
2018. szeptember 07. 18:24
Nem azért kapjuk a nagy pénzeket (aminek a háromszorosát kiviszik), hogy befogadjunk illegális bevándorlókat! A menekültek befogadása meg folyik rendesen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik