Felcserkedjen-e az MNB avagy miért gyengül a forint?

2018. július 2. 11:47
Nyugdíjas
alapblog
A gyengülés okait alapvetően nem kamatfronton kell keresnünk, ennek megfelelően az MNB mérsékelt kamatemelései nem javítottak volna a helyzeten, így a kiváró stratégiájával egyetértek.

„Véleményem szerint a gyengülés okait tehát alapvetően nem kamatfronton kell keresnünk, ennek megfelelően az MNB mérsékelt kamatemelései nem javítottak volna a helyzeten, így a kiváró stratégiájával egyetértek.

Más kérdés, hogy számos piaci szereplő „történelmi okok” miatt azt gondolja, hogy az MNB célkitűzése feletti inflációnál sem fogja szigorítani a monetáris politikáját. Azt gondolom, hogy annak még határozottabb és egyértelműbb kommunikálása, hogy milyen esetben fog szigorítani a jegybank, talán hasznos lett volna – feltéve persze, hogy nem a kétkedőknek van igaza…

A jegybanki hitelesség körüli kérdések megválaszolása nem veszik a jövő messze ködébe: a kétszámjegyű béremelkedés, a kapacitásait maximálisan kihasználó gazdaság, a devizában is emelkedő energia árak és a határozottan gyengülő forint villámgyorsan beteljesíti az MNB inflációs céljait. Ráadásul, véleményem szerint 2018 lényeges változást hoz az inflációs várakozások tekintetében, így tartok tőle, hogy a jelenlegi magasabb árak nem csak rövid ideig maradnak velünk, ennek megfelelően az MNB-nek lesz lehetősége bizonyítani…”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 7 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés