Javítani kell a versenyképességen

2018. május 22. 0:13

Járai Zsigmond
Növekedés
A fegyelmezett állami gazdálkodás, az alacsony költségvetési hiány és a csökkenő pályára állított államadósság hosszú távon is tartható lesz. Interjú.

Közép távon mit vár a magyar gazdaságtól? Tudjuk tartani a jelenlegi bővülési ütemet alacsony költségvetési hiány és csökkenő államadósság mellett?

Amikor korábban ilyen kérdésekről nyilatkoztam, mindig a jegybank elemző stábjának aktuális adataira és elemzéseire támaszkodtam, vagyis az MNB véleményét mondtam el. Most nem rendelkezem ilyen háttérrel, így csak a magánvéleményemet tudom megosztani. Abban bízom, hogy a jelenlegi kedvező folyamatok hosszú távon is fenntarthatóak maradnak. Még akkor is, ha a munkaerőhiányt és más problémákat figyelembe vesszük, látszik, hogy a magyar gazdaság jó irányba halad, az élénkülés hosszú távon fenntartható. 

Bízom abban, hogy ha a világgazdaságban nem lesz komolyabb válság, akkor ez a pozitív folyamat hosszú távon fennmarad. Ugyanezt gondolom az államháztartásról: minden jel arra utal, hogy a fegyelmezett állami gazdálkodás, az alacsony költségvetési hiány és a csökkenő pályára állított államadósság hosszú távon is tartható lesz. Természetesen lesznek megoldandó problémák, de mindig is lesznek, és azért vannak a kormányok, hogy ezeket megoldják.”

(Fotó: novekedes.hu)


Ne maradjon le, kattintson a tetszikre!

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés