Erős kezdés: 4,4 százalékkal nőtt a GDP az első negyedévben

2018. május 15. 09:59

Az első negyedévben a bruttó hazai termék (GDP) 4,4 százalékkal, szezonálisan és naptárhatással kiigazítva 4,7 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest – jelentette kedden első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2018. május 15. 09:59
null

Az előző negyedévhez mérten 1,2 százalékos volt a gazdasági növekedés. Éves összevetésben a piaci alapú szolgáltatások, különösen a kereskedelem és a turizmus járult hozzá legnagyobb mértékben a növekedéshez. 

A reálbérek és a foglalkoztatás, ezáltal a fogyasztás rendkívül gyors emelkedése tehát éreztette hatását a gazdasági növekedésben is.

Az első negyedéves adat alapján úgy tűnik, hogy idén is 4 százalék feletti növekedés várható a magyar gazdaságban, a magyar kormány konvergenciaprogramjával összhangban.

(MTI nyomán)
 

Kapcsolódó cikkek

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nikonos
2019. március 13. 11:46
Elsőre ez jó lesz? https://civilhetes.net/orban-hazugsaga-tonkretette-a-magyar-munkaeropiacot
qwrtzq
2018. június 23. 19:04
"Az egykori világhírű egészségügyünk " ja tudjuk, a rákosi rendszerben :DD kösz tunya
buckafej
2018. június 23. 19:04
Várom már a ballibektől az: "Orbán tönkretette a gazdaságot!" mondatokat.
Great
2018. május 16. 10:12
Nem lennék ma baloldali közgazdász, eléggé fájhat a fejük, hogy mit mondjanak. Ha azt mondják, hogy csak az EU-s források miatt növekszünk, akkor a politikusok nem mondhatják, hogy Orbánék ellopják az összeset. Ha viszont meg nem amiatt növekszünk, akkor meg minek vagyunk az EU-ban? Ördögi kör.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik