Befektetési célpont

Magyarország lehet a geopolitikai feszültségek nagy nyertese

2018. április 18. 13:46
A magyar és lengyel állampapír lehet a következő évek nagy nyertese az éleződő nyugati-orosz geopolitikai konfliktus miatt – írja a Bloomberg.

A kelet-közép-európai régióban Oroszország és Törökország egyre kockázatosabbá válik a befektetők szemében, ami állampapírjaik közelmúltban növekedésnek induló hozamaiban is látható. 

A régióban célpontot kereső befektetők számára ezért Magyarország és Lengyelország válhat ideális országgá, hiszen a két ország állampapírjainak hozama a nyugati-orosz konfliktus vagy éppen a szíriai háború miatt sem emelkedett érdemben. Eközben viszont, a Brüsszellel való olykor feszültebb kapcsolatok ellenére is e két ország a nyugatinál magasabb hozamokat kínál a befektetőknek.

A befektetők valószínűleg a kétharmados magyar kormányzati többségtől sem riadnak meg, sőt, amíg folytatódik a költségvetési fegyelem és dinamikusan növekszik a gazdaság, addig a magyar állampapírok a következő időszak nyertesei lehetnek.

Simon Quijano-Evans, a Legal & General Investment Management befektetője a Bloombergnek úgy nyilatkozott, a török és orosz állampapírokból való menekülés nagy nyertese a latin-amerikai és kelet-közép-európai térség lehet.

 


Kedvelje a Makronómot Facebookon!Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés