Ötödik sebesség?

2018. április 15. 22:28

Az 5 százalékos bővülést sem tartjuk elérhetetlennek.

2018. április 15. 22:28
Suppan Gergely

„Mivel több ágazatban is kisebb-nagyobb gyorsulásra számítunk, miközben a mezőgazdaság kibocsátását változatlannak tekintjük, a múlt évhez képest gyorsulhat a növekedés, és számos esetben akár meg is haladhatja a várakozásokat: még az 5 százalékos bővülést sem tartjuk elérhetetlennek. A gazdaság ennek ellenére nem mutatja a túlfűtöttség jeleit: a külkereskedelmi többlet még növekedett is az év első két hónapjában, a háztartásoknak nyújtott új hitelek ugyan dinamikusan bővülnek, az állomány alig nő, így mind a jövedelemarányos, mind a GDP-arányos hitelállomány évtizedes mélyponton van, és meredeken süllyed tovább. Mivel kimagasló a bérdinamika és a nominális GDP-növekedés, az inflációban egyelőre szintén nincs nyoma a bér- és keresleti nyomásnak. A dinamikus növekedés tehát – legalábbis rövid távon – mindenképpen fenntarthatónak tűnik.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bölcs Ész
2019. szeptember 02. 22:16
A Corvinus egyetem ballib közgazdászai (a "Dimitrov téri fiúk") is ezt az agymosást tolják a hallgatóknak. Vagyis az ott szerzett közgazdász-diploma nem sokkal ér többet egy guriga WC-papírnál.
Szvidrigajlov
2018. augusztus 14. 22:05
utállak, hogy lelőtted a poénomat
balbako_
2018. június 13. 10:41
Jó hír ez a 4 millió, ámde a Fideszre szavazó - ki érti ezt?- éhező vidékinek.
lavor
2018. május 10. 16:00
Ami jó hír az országnak, az tragédia a libsiknek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik