Standard & Poor's: erős ciklikus fellendülés zajlik a magyar gazdaságban

2018. február 16. 23:40

A Standard & Poor's nemzetközi hitelminősítő szerint erőteljes ciklikus fellendülés zajlik a magyar gazdaságban.

2018. február 16. 23:40
null

A cég a „BBB mínusz/A-3” befektetési ajánlású, pozitív kilátású magyar államadós-besorolás pénteki megerősítéséhez fűzött elemzésében közölte: várakozása szerint a magyar hazai össztermék (GDP) az idén 3,5 százalékhoz közeli ütemben növekszik, csak mérsékelten lassabban, mint 2017-ben.

A hitelminősítő szerint a magyar növekedés tényezői közé tartozik a reálbérek és a foglalkoztatottság növekedése által hajtott fogyasztási „boom”, a költségvetési ösztönzés, a minimálbérek emelése, az Európai Unió strukturális és kohéziós folyósításainak jelentős gyorsulása, a lakástámogatásokra fordított összeg növelése, a magánszektor pénzügyi mérleghelyzetének erősödése, valamint a folytatódó euróövezeti fellendülés.

A Standard & Poor's szerint azonban az általa valószínűsített növekedés meghaladja a magyar gazdaság hosszú távú növekedési potenciálját.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2018. május 14. 10:15
A megközelítően 3,5% az 4% valójában. Érdekes, hogy a jövendöléseik rendre nem jönnek be és mégis ők minősítenek!
terra
2018. február 24. 18:07
Az ellenzéki pártok miközben hangosan leszakadásról, közelgő katasztrófáról ajvékolnak, magukban epedően vágyakozva sóhajtoznak: milyen szép is lenne most átvenni a jól menő boltot.
Dénia
2018. február 24. 18:07
Nagyon szép ez a kép.
august
2018. február 24. 18:07
A "befektetők" már évek óta többszörös túljegyzéssel, néha még negatív kamatra is viszik a kötvényeket substandardék futnak a valóság után... ------- :) Ez mind azért van, mert a Zorbán még a 'triplabóvlit is ellopta. Azért nem találják a hitelminősítők azóta se.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik